Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

39 Έλληνες φοιτητές στο πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα tech, cloud, 5G και ΑΙ.

Η Huawei Ελλάδος διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future με στόχο να επενδύσει στην ανάπτυξη ταλέντων αλλά και στην παρουσίαση προηγμένων τεχνολογιών του τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και λήξης η Διοίκηση της Huawei, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ελληνικών πανεπιστημίων και του επιχειρείν, αναφέρθηκαν στον ρόλο της τεχνολογίας στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. 

Συγκεκριμένα, το Seeds for the Future είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των ΤΠΕ. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον κινεζικό πολιτισμό.

Επιπλέον του εκπαιδευτικού προγράμματος η Ηuawei Ελλάδος συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφιών«Seeds for the Future» προσφέροντας υποτροφίες σε 27 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές και φοιτήτριες που υποδεικνύονται από τα Πανεπιστήμια και θα χορηγηθούν με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα του Πανεπιστημίου.  

Η φετινή διοργάνωση διεξήχθη από τις 8 έως και τις 15 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 39 φοιτητών/τριων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Κρήτης, Πάτρας και Πειραιώς. Παράλληλα, με την Ελλάδα συμμετείχαν την ίδια περίοδο στο πρόγραμμα αυτό και φοιτητές/τριες από την Μοζαμβίκη και το Μπαγκλαντές. Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα του κλάδου ICT και εμβάθυναν τις γνώσεις τους στις θεματικές ενότητες CloudComputing, 5G και ΑΙ.  

Στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης έδωσαν το διαδικτυακό παρών με ηχογραφημένο μήνυμα, ο Έλληνας Πρέσβης στην Κίνα ΓιώργοςΗλιόπουλος καθώς και ο Minister Consultant της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα Wang Quqiang, ο Huang ΗongqiCEO της Huaweiη Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, η Δρ. Βάνα Καλογεράκη, Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφορικής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Καθηγητής Δημήτριος Βέργαδος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ηχογραφημένο μήνυμα του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, την παρουσία του Αθανάσιου Στάβερη, Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,του Κωνσταντίνου Μασσέλου, Προέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT), του Γιώργου Στεφανόπουλου, Γενικού Διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, του Πρόεδρου του Πανεπιστημίου της Κρήτης Καθηγητή Αντώνη Αργυρού, του Πέτρου Νικοπολιτίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κ. Νίκου Λάζαρη, General Manager της Huawei. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις