Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Adidas με Coinbase και The Sandbox για NFTs και metaverse

Ο κολοσσός ετοιμάζει τα adiVerse σε μια εποχή που το metaverse είναι παντού στα σχέδια των εταιρειών, όπως και της Nike.

Το αθλητικό brand ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη της συνεργασία με την Coinbase, αν και δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα για το νέο της βήμα. Η αλυσίδα φαίνεται να κάνει πάντως μια πρώτη κίνηση για να εισαχθεί στο πεδίο των blockchain και κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας ίσως την πληρωμή με ψηφιακά νομίσματα, ενσωματώνοντας τα στο οικοσύστημα της. 

Παράλληλα, το Sandbox ανάρτησε πρόσφατα στον λογαριασμό της Adidas στο Twitter, μια παραπομπή σε μια παραγγελία για 144 κομμάτια που θα εισάγουν το metaverse στοιχείο, ύστερα από συμφωνία των δύο στο μέλλον.  

Καθώς το SAND, το κρυπτονόμισμα του The Sandbox, σημειώνει άνοδο, η Adidas από την πλευρά της δήλωσε στο Twitter ότι θα αναπτύξει ένα “adiVerse” με την πλατφόρμα Metaverse, και τον αθλητικό κολοσσό να αγοράζει μάλιστα ένα κομμάτι γης στο The Sandbox. 

Παρόλο που η Adidas θα μπορούσε να κάνει την είσοδο της στον κλάδο των token (NFT), αυτό θα ωθούσε και την αντίπαλό της Nike να κάνει κάτι αντίστοιχο, η οποία ήδη στοχεύει να φέρει τα αθλητικά της παπούτσια στο Metaverse. 

Η Nike σκοπεύει να πουλάει ψηφιακά προϊόντα στο Metaverse, μετά από χρόνια έρευνας σε εργαλεία που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην εταιρεία να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά σε αυτό, καθώς ο γίγαντας της αθλητικής ένδυσης διακρίθηκε για την καινοτομία της στα “CryptoKicks” το 2019.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις