Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πέρασε το νομοσχέδιο για τις spin-offs – Τι αλλάζει για τους τεχνοβλαστούς

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τις στρατηγικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω του rebrain.

“Μέσα σε μια διετία πετύχαμε 23 νέες εντάξεις στρατηγικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 5 δισ., και 4.000 θέσεων εργασίας“, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, στην καταληκτική τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις και τις εταιρείες-τεχνοβλαστούς, το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής.

“Τόσο το παρόν νομοσχέδιο, όσο και τα επόμενα που θα έρθουν σύντομα στη Βουλή, υπηρετούν το στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό που κάνουμε, είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της ΝΔ, το 2019. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, γι’ αυτό, όλα μας τα νομοθετήματα βρίσκονται “σε μία απολύτως συχνότητα”, στη συχνότητα της ανάπτυξης, και προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε άρθρο αυτού του νομοσχέδιου και αυτών που έρχονται, θα προσθέτουν στο ΑΕΠ, θα προσθέτουν θέσεις εργασίας για τους νέους, θα φέρνουν πίσω αυτούς που είναι στο εξωτερικό, και κάθε προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ θα δημιουργεί ένα μερίδιο ανάπτυξης που θα το διαθέτουμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε σχετικά ο ίδιος.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά. Σημειώνεται επίσης, ότι ορισμένα άρθρα για την ίδρυση εταιρειών-τεχνοβλαστών έγιναν δεκτά με ευρύτερες πλειοψηφίες.

Ψηφίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία, η τροπολογία με την οποία προβλέπει – μεταξύ άλλων – την παράταση κατά ένα έτος (έως 31/12/2022) της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων των ν. 3299/2004 και 3908/2011.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις