Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Doctor.One: Η healthtech Startup που θέλει να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο περίθαλψης

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με δίκτυα γιατρών, οι ιδρυτές της Doctor.One έχουν σχεδιάσει μια καινοτόμα προσέγγιση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε εξειδικευμένη περίθαλψη.

Εν μέσω της γενικότερης “έκρηξης” του healthtech την τελευταία διετία όλο και περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης στρέφονται προς τον κλάδο της υγείας, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον – και η ανησυχία – των πολιτών παγκοσμίως για τα θέματα υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Μια από τις νέες Startups που έχουν επιδείξει ισχυρό potential είναι η πολωνική Doctor.One, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου υγειονομικής περίθαλψης. Μάλιστα, η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Βαρσοβία, η οποία ιδρύθηκε μόλις τη φετινή χρονιά, σήκωσε μισό εκατ. ευρώ σε pre-seed χρηματοδότησης μέσω του κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών Movens VC.

Οι ιδρυτές της Doctor.One, Tomasz Rudolf και Maciej Malenda, ξεκινήσαν την Startup, θέλοντας να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη μεταξύ ασθενών και γιατρών στο επίκεντρο της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους ασθενείς όλης της Ευρώπης, απευθείας πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Καθώς ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ελέω της Covid-19, η υγεία αποτελεί βασικό ζήτημα στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή, τα ευρωπαικά συστήματα υγείας πάσχουν από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως έως το 2023. Ως αποτέλεσμα η πρόσβαση σε έμπιστους και καλά καταρτισμένους γιατρούς αναμένεται να καταστεί τα επόμενα χρόνια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Σε αυτό το καίριο πρόβλημα θέλει να δώσει λύση η πολωνική Startup. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με δίκτυα ιατρών, οι ιδρυτές της Doctor.One έχουν σχεδιάσει μια καινοτόμα προσέγγιση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε εξειδικευμένη περίθαλψη, χωρίς να επιβαρύνεται παράλληλα το ήδη καταπονημένο υγειονομικό προσωπικό, όπως είναι αυτό της Γηραιάς Ηπείρου.

Ειδικότερα η Doctor.One επιτρέπει σε γιατρούς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με βάση το μοντέλο του subscription. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες τηλεϊατρικής, οι ψηφιακές κλινικές της Doctor.One δεν θέτουν στο επίκεντρο τα ραντεβού. Βασικός άξονας της πλατφόρμας είναι η ψηφιακή ενημέρωση και “φροντίδα” των χρηστών, μέσω μηνυμάτων και video chat τα οποία οι γιατροί θα χρησιμοποιούν για να ελέγχουν την πορεία της θεραπείας, και να απαντούν on demand στα ερωτήματα των ασθενών.

“Έχουμε σχεδιάζει ένα καινοτόμο μοντέλο περίθαλψης για τον 21ο αιώνα, έχοντας ως βάση τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς. Το μέλλον της υγείας δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όντας πλήρως αυτοματοποιημένο και χωρίς έναν ανθρώπινο χαρακτήρα. Πρέπει να συνδυάσουμε τις νέες τεχνολογίες με την ανθρώπινη επαφή.

Η Doctor.One έχει ήδη λανσάρει το μοντέλο της στην Πολωνία, με τη συμμετοχή 40 γιατρών, ενώ στο κοντινό μέλλον πρόκειται να επεκτείνει τις δράσεις της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στόχος της Doctor.One είναι το δίκτυό της να φτάσει τους 10.000 γιατρούς πανευρωπαϊκά μέχρι το 2025.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταγωνιστής το Healthtech στην μάχη για την προστασία της ψυχικής υγείας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις