Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρευνα: 1,35 δισ. smartphones θα πουληθούν το 2021

Θετικός δείκτης παρά τις ελλείψεις στις προμήθειες παρατηρήθηκε φέτος ενώ τα κινητά 5G αναμένεται να επικρατήσουν στην αγορά εντός διετίας.

Τα smartphones έχουν γίνει τα πιο χρήσιμα και αναγκαία gadgets για τους ανθρώπους πλέον, με τις πωλήσεις να φαίνεται ότι πρόκειται να αυξηθούν φέτος. Η αγορά των κινητών τηλεφώνων σημειώνει ήδη ανοδική πορεία – τουλάχιστον από το 2010 και έπειτα – με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 5,3% συγκριτικά με πέρσι. Παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα προμήθειας, περίπου 1,35 δισ. συσκευές θα πουληθούν μέχρι τα τέλη του 2021 

Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν την διευρυμένη συνδεσιμότητα των ανθρώπων καθώς και την όλο και αυξανόμενη πρόσβαση τους στο ίντερνετ και τα ψηφιακά μέσα. Οι προβλέψεις δεν φαίνεται να ξεπερνούν την πραγματικότητα προς το παρόν, σύμφωνα με το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker που είδε τις αναμενόμενες πωλήσεις να πέφτουν από το 7,4 στο 5,3%. Όσο για τις ελλείψεις εξαρτημάτων, ο αντίκτυπος τους στην αγορά των κινητών θα επικρατήσει και το 2022.  

Το IDC αναφέρει ότι το 2023 οι αγορές νέων smartphone που θα υποστηρίζουν δίκτυο 5G θα φέρουν περισσότερα έσοδα στους κατασκευαστές από ότι οι συσκευές 4G που ολοένα και μειώνονται σε επίπεδο προσφοράς. Το 5G θα αναπτύξει αν μη τι άλλο την αγορά των έξυπνων κινητών υποσχόμενο ταχύτητες μέλλοντος και αποτελώντας το 60% των παγκόσμιων συσκευών στην κατοχή των χρηστών. Ενδεικτικά, το εντυπωσιακό μέγεθος του 117%, με βάση το IDC, θα δηλώνει την ετήσια ανάπτυξη που ενδέχεται να καταγράψει η αγορά των 5G smartphones. Τα δεδομένα αυτά για την ζήτηση θα επηρεάσουν σαφώς θετικά και την μέση τιμή πώλησης των smartphones με 5G με μια αρχική εκτίμηση να μιλά για 400 ευρώ το πολύ και 200 για τα 4G.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις