Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η TBI Bank έρχεται Ελλάδα για BNPL και μικροδάνεια

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα στο χώρο του BNPL και των μικροδανείων μια και Startups και Viva Wallet δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Η TBI Bank, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ανακοίνωσε την εισοδό της στην ελληνική τραπεζική αγορά, με αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος μάλιστα.

Τα τελευταία 20 χρόνια η τράπεζα έχει αναπτύξει στις χώρες που δραστηριοποιείται μια στρατηγική phygital, με φυσική και ψηφιακή παρουσία) ενώ το digital είναι προφανώς κυρίαρχο στις υπηρεσίες της.

Με την αρχή του νέου έτους, η τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα τόσο σε online, όσο και σε καταστήματα αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών.
Μέσα στο 2022, η Τράπεζα θα παρουσιάσει προγράμματα δανειοδότησής της αλλά και την κάρτα πληρωμών ΝΕΟΝ. Αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους Έλληνες πελάτες online, μέσα από την εφαρμογή της TBI στο κινητό, την ιστοσελίδα της αλλά και τηλεφωνικώς.

Ποια είναι η TBI Bank;

Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, η TBI βρίσκεται ψηφιακά και σε 5 άλλες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία και  διαθέτει ένα δίκτυο 13.000 εμπόρων – συνεργατών τόσο online όσο και σε φυσικά καταστήματα.

«Η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη στην επέκτασή μας, εφ’ όσον ήδη έχουμε πετύχει με τις λύσεις πληρωμών για τον εμπορικό κόσμο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η επιτυχία μας οφείλεται στις αξιόπιστες χρηματοδοτήσεις στους καταναλωτές, και δίνοντας στους συνεργάτες μας την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους», τόνισε ο Petr Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της TBI (κεντρική φωτογραφία).

Ο Κώστας Τοβίλ ηγείται της ομάδας της TBI στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ειδικό στη συγκεκριμένη αγορά με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα και το fintech σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. «Θέλουμε να γίνουμε ο εναλλακτικός πάροχος πληρωμών στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματά τους αδιάλειπτα και με διαφάνεια», δήλωσε ο Κώστας Τοβίλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις