Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ramp: Η πολωνική Startup που θέλει να κάνει τα cryptos προσβάσιμα σε όλους

Μόλις έξι μήνες μετά το κλείσιμο του πρώτου γύρου χρηματοδότησης, η πολωνική νεοφυής επιχείρηση Ramp, «σήκωσε» επιπλέον 47 εκατ. ευρώ. Η startup με έδρα το Λονδίνο έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα πληρωμών με στόχο να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα περισσότερο χρήσιμα και προσβάσιμα στο γενικό πληθυσμό.

Της νέας χρηματοδότησης ηγήθηκε η Balderton Capital με τη συμμετοχή των επενδυτών που συμμετείχαν και στον προηγούμενο γύρο (NFX, Galaxy Digital, Seedcamp, Firstminute Capital) καθώς και «επενδυτών αγγέλων», συμπεριλαμβανομένων των Taavet Hinrikus (Wise) και Francesco Simonesci (TrueLayer).

Ο Szymon Sypniewicz (CEO) και ο Przemek Kowalczyk (CTO, CPO) ίδρυσαν την Ramp με όραμα η εταιρεία να ακολουθήσει μια υπεύθυνη προσέγγιση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα για να φέρει τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων στα χέρια των πολλών και όχι μόνο των λίγων. Ειδικότερα μέσω των υποδομών της, η Ramp φέρνει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε περισσότερες επιχειρήσεις και χρήστες, δίνοντας προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια.

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, τα κρυπτονομίσματα ήταν σε μεγάλο βαθμό αντικείμενο μιας μικρής, πλην όμως ενθουσιώδους, ομάδας φίλων της τεχνολογίας, με επίκεντρο ειδικά ανταλλακτήρια όπως το Coinbase και το eToro, τα οποία επέτρεπαν στους χρήστες να ανταλλάσσουν νομίσματα όπως ευρώ, δολάρια, λίρες κλπ, με κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές αυτά τα ανταλλακτήρια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους χρήστες που θέλουν να κάνουν εικασίες σχετικά με τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και να αγοράζουν, να κρατούν και να πουλάνε νομίσματα. Αυτό το πλαίσιο περιορίζει σημαντικά, σύμφωνα με τους ιδρυτές της Ramp, τo potential των κρυπτονομισμάτων.

Ο Szymon Sypniewicz, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ramp, δήλωσε: «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες στα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πέρα από τη σημερινή περιορισμένη χρησιμότητα. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε άμεση πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα μέσω ενός παρόχου τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να εμπιστευτούν».

Το Ramp επιτρέπει σε κάθε brand ή συνεργάτη που θέλει να εντάξει υπηρεσίες crypto στο επιχειρηματικό του μοντέλο, εύκολα και με ασφάλεια μέσω του Ramp SDK. Μέσα σε λίγες ώρες, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Ταυτόχρονα, αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες που τροφοδοτούνται από το Ramp χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από πολλαπλά στάδια επαλήθευσης.

Με τον ίδιο τρόπο που η Stripe και η PayPal έφεραν επανάσταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαδικτυακές πληρωμές επιτρέποντας σε οποιονδήποτε ιστότοπο, εφαρμογή ή υπηρεσία να ενσωματώσει υποδομές πληρωμών στα υπάρχοντα συστήματά τους, έτσι και το Ramp θέλει να έχει τον ίδιο αντίκτυπο για τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία και τις πλατφόρμες πληρωμών.

Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με περισσότερους από 400 developers, συμπεριλαμβανομένων των Mozilla, Browser, Dapper Labs (η εταιρεία πίσω από το NBA Top Shot) και κορυφαίων εφαρμογών κρυπτογράφησης και DeFi (αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών) όπως η Aave, η Argent, η Trust Wallet και η Zerion. Είναι επίσης ο αποκλειστικός συνεργάτης του Sorare, του αθλητικό βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται σε blockchain και το Flow, το blockchain που ειδικεύεται σε αγορές NFT και digital assets.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: “Ανθίζουν” οι infostealer και οι επιθέσεις σε κρυπτονομίσματα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις