Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BillFront μετονομάζεται σε Vane και “σηκώνει” 50 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία με Έλληνα founder συγκέντρωσε νέα κεφάλαια βάζοντας πλώρη για νέα επενδυτικά εργαλεία.

Η Fintech με Έλληνα ιδρυτή έκλεισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ από την Fasanara Capital και παράλληλα μετονομάστηκε Billfront σε Vane γεγονός που αντανακλά την στρατηγική της επιχείρησης στο να αναπτύξει μια ευρύτερη σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων.  

Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή καταδεικνύει τον τρόπο που παρέχει κεφαλαιακό πλεονέκτημα στις ψηφιακές επιχειρήσεις της αγοράς. Η Vane πλέον διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας με κεφάλαια εταιρείες που εφαρμόζουν ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα κυρίως. 

Από την δημιουργία της, η εταιρεία έχει υποστηρίξει με πάνω από 350 εκατ. δολάρια εταιρείες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης σε 10 χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Γρηγόρη Δημητρίου μετά από 12 χρόνια εμπειρίας στην JP Morgan. Η νέα αυτή συνεργασία με την Fasanara Capital θα ενισχύσει τις προτάσεις της Vane στους πελάτες της, προσφέροντας πιστωτική διευκόλυνση, προεξοφλόντας τιμολόγια έμπιστων τρίτων μερών,  αλλά και τα κεφάλαια που χρειάζεται με σκοπό την δημιουργία μιας εφαρμογής για mobile χρήστες.  

Πέρσι, η πρώην BillFront ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της, προσλαμβάνοντας δύο ισχυρούς επαγγελματίες του χώρου, τον Matt Byrne και τον James Ryall στο τμήμα εσόδων και επιχειρήσεων αντίστοιχα, και οι δύο πρώην στελέχη της FastPay που αποκτήθηκε πρόσφατα από την AvidExchange.  

Ο ιδρυτής και CEO της Vane, Γρηγόρης Δημητρίου, δήλωσε σχετικά ότι το νεο όνομα ως Vane αντικατοπτρίζει τον στόχο της στο να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία επόμενης γενιάς για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών και προσδοκιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των tech και media.

 

Διαβάστε επίσης: 

Η BillFront με Έλληνα founder σηκώνει 35 εκατ. δολ. για μια “έξυπνη” χρηματοδότηση στην αγορά των media

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις