Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bayer Ελλάς: Αυτές είναι οι Startups του νέου κύκλου του Level-up G4A!

Το καινοτόμο πρόγραμμα της Bayer Ελλάς πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με σκοπό να αναδείξει τις πιο πρωτοποριακές λύσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό «πρόσημο». Οι πρώτες πέντε επιλεχθείσες ομάδες για το 2022 είναι οι: DeepMed, Drug n Drop, Eurythmia Medical Network, Ιnagros και ThetaBiomarkers

Το Level-up G4A, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer Ελλάς επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη σερί χρονιά με σκοπό να αναδείξει τις πιο καινοτόμες λύσεις της χρονιάς με ελληνική «υπογραφή». Ειδικότερα, τo πρόγραμμα ψάχνει τις ομάδες εκείνες που όχι μόνο θα πάνε την εγχώριο οικοσύστημα ένα βήμα παραπέρα με τις λύσεις τους, αλλά θα προσφέρουν ταυτόχρονα και στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιλεχθεί 5 ομάδες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι οι ομάδες αυτές προέρχονται από τους δύο άξονες του προγράμματος, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2022.

Η τελική λίστα αναμένεται να συμπληρωθεί με την ένταξη 5 ακόμη ομάδων, οι οποίες προέρχονται από τους νικητές άλλων διαγωνισμών του δικτύου συνεργατών της Bayer Ελλάς.

Οι πρώτες πέντε επιλεχθείσες ομάδες για το 2022 λοιπόν είναι οι εξής: DeepMed, Drug n Drop, Eurythmia Medical Network, Ιnagros και ThetaBiomarkers.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023, όπου μία εταιρεία από τις συμμετέχουσες, θα επιλεχθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, και θα κερδίσει ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Πώς ξεκίνησε  το πρόγραμμα Level-up

Το πρόγραμμα Level-up, είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021, με σκοπό να παρέχει υποστήριξη, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ερευνητικές ομάδες και Startups διαφορετικής ωριμότητας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά, είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω και από την Bayer AG, μέσω του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας G4A.

Τι άλλαξε το 2022

Το 2022, το πρόγραμμα ανανεώθηκε σε Level-up G4A, έχοντας δύο βασικούς άξονες:

Πρώτος άξονας: Το Level-up G4A Incubator που αφορά πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών από τους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής που θέλουν να εξελίξουν μία καινοτόμο ιδέα ή ένα έργο, σε επιχειρηματική πρόταση.

Δεύτερος άξονας: Το Level-upG4A Accelerator που αφορά νεοφυείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, οι οποίες βρίσκονται σε pre-seed / Seed επίπεδο.

Ο σχεδιασμός του ανανεωμένου προγράμματος Level-up|G4A στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης, παρέχοντας στις συμμετέχοντες ομάδες πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως:

Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στον χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση ή η ομάδα να αποκτήσει επιπλέον εφόδια, αν και εφόσον συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A), ώστε να αποτελέσει υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
Συμμετοχή σε τρίωρα σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ανεύρεση χρηματοδότησης, η κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, το branding, το στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση επιτυχημένης ομάδας.

H Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up G4A για την Ελλάδα

H Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up G4A για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, αναγνωρίζει την ανάγκη για καινοτομία στη χώρα μας και επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες ιδέες που θα μπορέσουν να φέρουν την ανάπτυξη στον τομέα της Υγείας και της Αγροδιατροφής.

Με όραμα το ‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’, η Bayer στέκεται στο πλευρό των νεοσύστατων επιχειρήσεων, προσφέροντας σημαντικά εφόδια και δίνοντάς τους ώθηση να συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Υποδεχόμαστε με χαρά τις νέες ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Level-up G4A και στοχεύουμε σε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία που θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας».

Οι 5 ομάδες του νέου κύκλου του up G4A

Drug n Drop

Η Drug n Drop είναι νεοφυής επιχείρηση έντασης γνώσης, με στόχο να δώσει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων, βελτιστοποιώντας τα στάδια της φαρμακευτικής αλυσίδας αξίας. Συγκεκριμένα, παρέχει οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία, μέσω ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης φαρμάκων, αποτελούμενο από hardware και software μέρος.

Το hardware είναι ένας έξυπνος κάδος με δυνατότητα να αναγνωρίζει τα είδη και τις ποσότητες των φαρμάκων που εισάγονται σε αυτόν, χρησιμοποιώντας scanner και να ελέγχει τις εσωτερικές του συνθήκες με αισθητήρες. Το software αναλύει τα δεδομένα που αντλούνται στον έξυπνο κάδο και παράγει αναφορές που διατίθενται σε φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες και κρατικές οντότητες, μέσω της συνδεδεμένης εφαρμογής.

Eurythmia Medical Network

Η Eurythmia Medical Network είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την Ιατρική Καινοτομία και τις Διεθνείς Ιατρικές Υπηρεσίες. Ιδρύθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Δουλάμη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Παπαδόπουλο και τον Επεμβατικό Καρδιολόγο Δημήτρη Ζιούτα. Έχει συνεργασία με το Northeastern University of Boston στους τομείς του Health Informatics και του Bioengineering.

Σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών του Northeastern University of Boston ανέπτυξαν τη συσκευή KARDIA η οποία απευθύνεται σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια και συγκεντρώνει και διαχειρίζεται ψηφιακά τα δεδομένα βασικών μετρήσεων με στόχο να συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη της νοσηρότητας, την αποτελεσματική αυτοδιαχείριση της νόσου και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η συσκευή KARDIA είναι προϊόν πρωτότυπης έρευνας και σχεδιασμού της Eurythmia Medical Network και βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης.

]Ιnagros

Η εταιρεία Ιnagros ιδρύθηκε το 2017, μετά από ήδη δύο χρόνια προετοιμασίας και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι ένα τεχνολογικό εργαλείο που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης του νερού, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενέργειας.

Πρακτικά, είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδυάζει δεδομένα αισθητήρων, δορυφορικά δεδομένα και παρατηρήσεις του γεωπόνου και τα συσχετίζει γεωγραφικά, έτσι ώστε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο λήψης αποφάσεων για τον αγρότη και το γεωπόνο. Η ομάδα ενώ ξεκίνησε από δύο άτομα, αυτή τη στιγμή, αισίως, αριθμεί 9 άτομα.

ThetaBiomarkers

Η ThetaBiomarkers έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο ερευνητικό κλινικό εργαστήριο με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μεταβολομικής ανάλυσης για ένα μεγάλο εύρος βιοδεικτών που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία, διασφαλίζοντας ότι οι τελικοί χρήστες (επαγγελματίες υγείας, διατροφολόγοι, γυμναστήρια, κ.α.) θα λαμβάνουν ακριβή αποτελέσματα, αλλά και αποφάσεις θεραπείας.

Το τελικό προϊόν είναι μοναδικές υπηρεσίες μετρήσεων, που βασίζονται σε τεκμηριωμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες, προκειμένου να παρέχουμε εξατομικευμένη παρακολούθηση μεταβολισμού και εξατομικευμένες συμβουλές ευεξίας / υγείας.

Η εταιρεία συνδυάζει βαθιά γνώση βιοαναλυτικής / κλινικής χημείας, εξοπλισμό αιχμής, μεγάλες βάσεις δεδομένων και άρτια καταρτισμένο προσωπικό σε ένα ενιαίο εταιρικό προφίλ μοναδικό στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις