Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TikTok: «Τελευταία προσπάθεια» για να αποφύγει το οριστικό ban στις ΗΠΑ

Η εταιρεία σκοπεύει να αφήσει τις αμερικανικές αρχές να έχουν πρόσβαση στον αλγόριθμό της, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τις πρακτικές διαφάνειας ως προς τη συλλογή δεδομένων

To TikTok σχεδιάζει επιτρέψει στις αμερικανικές αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί, σε μια τελική προσπάθεια να αποφύγει την οριστική απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Τους τελευταίους μήνες η αμερικανική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολλές φορές να απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δήλωση του διοικητή του FBI, Christopher Wray, ότι η εφαρμογή αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Την τελευταία εβδομάδα πάνω από 20 πολιτείες έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στην εφαρμογή από υπηρεσιακές συσκευές.

Στη νέα του πρόταση προς τους Αμερικανούς νομοθέτες το TikTok δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τις πρακτικές διαφάνειας ως προς τη συλλογή δεδομένων. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα λάβει νέα μέτρα για την καλύτερη επίβλεψη του περιεχομένου που προτείνεται στους χρήστες του.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί πολιτικοί που έχουν υιοθετήσει μια κριτική στάση απέναντι στην πλατφόρμα.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Kay Ivey, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το TikTok έχει πρόσβαση σε πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν άμεση σχέση με την κοινοποίηση βίντεο που υποτίθεται ότι είναι ότι είναι ο βασικός σκοπός του. Επίσης, η πρόσβαση στο TikTok μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των κρατικών υποδομών IT, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας εξαιρετικά ευάλωτη στην κινεζική κατασκοπεία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις