Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πόλεμο” με τον Jack Dorsey ανοίγουν τα VCs – Ο Marc Andreesen μπλόκαρε τον Mr. Twitter

Αφορμή στάθηκε η πολύκροτη δήλωση του δισεκατομμυριούχου πρώην CEO του Twitter σχετικά με την εμπλοκή των VCs στο Web3, και το μέλλον του διαδικτύου.

Μαίνεται η σύγκρουση που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στον πρώην CEO του Twitter και διευθύνοντα σύμβουλο της Block (πρώην Square) και τις εταιρείες venture capital, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με το Web3 και το μέλλον του διαδικτύου. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Jack Dorsey δήλωσε πως παρά το γεγονός πως οι νέες τεχνολογίες (blockchain, κρυπτονομίσματα) μπορούν να εκδημοκρατίσουν το διαδίκτυο και να προσφέρουν ελευθερία στους χρήστες, κάτι τέτοιο θα παραμείνει ευσεβής πόθος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες venture capital έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους το Web3, αφήνοντας αιχμές για την Andreesen Horowitz και τον συνιδρυτή της Marc Andreesen. «Το Web3 θα ανήκει σε πλούσιους venture capitalists όπως ο Andreesen αντί για ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jack Dorsey.

Άμεση ήταν αντίδραση του γνωστού επενδυτή ο οποίος μπλόκαρε στο Twitter τον Jack Dorsey μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του. Λίγο αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Block έγραψε σε νέα ανάρτηση: «Το Web3 με έχει μπλοκάρει και επίσημα» επισυνάπτοντας ένα screenshot όπου φαίνεται το μπλοκάρισμα του Marc Andreesen. Πολλοί χρήστες ακολούθησαν το παράδειγμα του Jack Dorsey, ανεβάζοντας φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται πως ο Andreesen μπλόκαρε και άλλους χρήστες του Twitter.

«Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε από κοντά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους συνεργάτες μας ώστε να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ισχυρά εργαλεία (σ.σ. τις νέες τεχνολογίες) προς όφελος της κοινωνίας» δήλωσε το γνωστό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών.

Διαβάστε επίσης:

“Πυρά” από τον Jack Dorsey για το Web3: “Δεν ανήκει στους χρήστες αλλά στα VCs και τους εταίρους τους”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις