Στα 553 δισ. η αγορά B2B συναλλαγών με εικονικές κάρτες έως το 2024

Οι πληρωμές με εικονικές κάρτες κερδίζουν έδαφος στην αγορά B2B, καθώς οι επιχειρήσεις προτιμούν τις ανέπαφες πληρωμές. Χάρη στα πολλά οφέλη που προσφέρουν τόσο για τους πελάτες όσο και για τους επιχειρηματίες, η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχιστεί.

Έρευνα δείχνει ότι οι εικονικές πληρωμές με κάρτα B2B φτάνουν περίπου τα 320 δισ. δολάρια σε ετήσιο όγκο συναλλαγών παγκοσμίως ενώ η παγκόσμια αξία της εν λόγω αγοράς θα μπορούσε να φτάσει τα 553 δισ. δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με το “Enabling B2B Payments for the Virtual Workforce”, μια μελέτη της PYMNTS σε συνεργασία με την Conferma Pay.

Συγκεκριμένα, η έκθεση διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης δαπανών, από σχετικές πλατφόρμες που βασίζονται στο cloud έως εικονικές κάρτες, για να αναδιαμορφώσουν τις λειτουργίες πληρωμών τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αποκεντρωμένου εργασιακού δυναμικού.

Η υιοθέτηση των εικονικών καρτών στη σφαίρα του Β2Β προκύπτει από τα οφέλη τους καταλήγοντας στην πλήρη αυτοματοποίηση των πληρωμών, την μείωση του λειτουργικού κόστους, την πρόληψη των υπερβολικών δαπανών, την πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τις ψηφιακές εμπειρίες που είχαν οι επιχειρηματίες ως καταναλωτές.

Οι εικονικές κάρτες αυτοματοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία συναλλαγών B2B, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη παρέμβαση κατά την οριστικοποίηση των πληρωμών προς τους προμηθευτές και μπορεί επίσης να αποτρέψει τα υπερβολικά έξοδα. Η real-time πρόσβαση στα δεδομένα δαπανών των εικονικών καρτών μπορεί επίσης να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται τους τριμηνιαίους προϋπολογισμούς τους.

Η αυξημένη χρήση των εικονικών καρτών για πληρωμές B2B συμβαδίζει ακόμη με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη χρήση smartphones και mobile πορτοφολιών για συναλλαγές B2C, ιδίως εν μέσω πανδημίας παρόλο ο κλάδος αναπτύσσεται εδώ και χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις