Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Voi απενεργοποιεί τα σκούτερ της την Πρωτοχρονιά

Η εταιρεία προσπαθεί να αποτρέψει τα ατυχήματα, διασφαλίζοντας την προστασία των ατόμων, από την κίνηση εν μέσω εορτών.

Η Voi ανακοίνωσε ότι τα σκούτερ της θα είναι απενεργοποιημένα κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Η εταιρεία ηλεκτρονικών σκούτερ έχει γίνει ήδη μια αναγκαία υπηρεσία για την μετακίνηση πολλών κατοίκων του Μπρίστολ από τότε που ξεκίνησε η δοκιμή τους στην πόλη τον Οκτώβριο του 2020.

Η σουηδική εταιρεία Voi δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά της σκούτερ εντοπίζονται κυρίως στο Μπρίστολ από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη όπου λειτουργεί το σύστημα ενοικίασης τους.

Όμως, οι πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να νοικιάζουν τα σκούτερ για ορισμένο χρονικό διάστημα, έπειτα από μια “σημαντική προειδοποίηση” που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Travelwest.

Τα οχήματα είχαν απενεργοποιηθεί επίσης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, συγκεκριμένα από τις 9 το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου έως τις 8 το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αφού θα απενεργοποιηθούν από σήμερα, στις 9 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου, έως τις 8 π.μ. της 1ης Ιανουαρίου.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι οι ανησυχίες που επικρατούν για την ασφάλειά τους, οι οποίες εντάθηκαν ύστερα από μια πρόσφατη μελέτη που αποκάλυψε ότι 90 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των e-scooters στην πόλη μέσα σε μόλις μία περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις