Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mercobank στρέφει το βλέμμα της στο metaverse και την αγορά των NFTs

Στροφή στα οφέλη των νέων τεχνολογιών σχεδιάζει για το εγγύς μέλλον η Mercobank, με την απόφαση της ψηφιακής τράπεζας να επιβεβαιώνει την αυξανόμενη δυναμική του metaverse αλλά και το έρεισμα που αρχίζει να αποκτά στην παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, η Mercobank με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό πως εκτός από το «μετασύμπαν» σκοπεύει να εισέλθει και στην αγορά των NFTs.

«Με την εμφάνιση των νέων καινοτόμων τεχνολογιών του metaverse και των πλατφορμών του, η ζήτηση για καινούρια ψηφιακά περιβάλλοντα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης θα βρεθεί σίγουρα σε άνοδο», δήλωσε η τράπεζα σε δελτίο τύπου στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η Mercobank, ως μια καινοτόμος τράπεζα, έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει στρατηγικές για την ανάπτυξη εικονικών περιβαλλόντων ώστε να επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες online όπως στον πραγματικό κόσμο», ανέφερε η τράπεζα.

Ως metaverse ορίζεται ένας οποιοσδήποτε ψηφιακός κόσμος όπου οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργούν avatars, να αλληλεπιδρούν με άλλους, να αγοράζουν ψηφιακά οικόπεδα, να δημιουργούν κτίρια και marketplaces και να παίζουν παιχνίδια.

Όσον αφορά το ρόλο των κρυπτονομισμάτων, η τεχνολογία του blockchain προσφέρει μια εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη του metaverse. Μόλις τα δεδομένα καταγραφούν σε ένα blockchain, οι χάκερ δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία είναι ορατά στο κοινό.

Το πιο σημαντικό είναι ωστόσο ότι τα πάντα μπορούν να καταγραφούν ως ένα NFT, το οποίο είναι μοναδικό, αμετάβλητο και εμπορεύσιμο. Από το metaverse κατάστημα που δημιουργεί μια εταιρεία, μέχρι τα προϊόντα που πωλούνται μέσα σε αυτό και τα ίδια τα avatars που πραγματοποιούν αγορές σε αυτά τα καταστήματα, όλα μπορούν να θεωρηθούν εν δυνάμει NFT.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercobank, Ramon Vicente de Vera δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ψηφιακή τράπεζα «δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το χώρο του digital art».

«Ούσα μία καινοτόμα τράπεζα ενδιαφερόμαστε πάντα να κινούμαστε με βάση τις ριζικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον ψηφιακό χώρο. Τα NFTs και το Metaverse θα κυριαρχήσουν γρήγορα στον ψηφιακό χώρο και οι περισσότερες κορυφαίες εταιρείες αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στην αγορά των NFTs. Η τράπεζα μας εργάζεται επί του παρόντος μαζί με μια κορυφαία εταιρεία για την πιλοτική εφαρμογή μιας νέας υπηρεσίας φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο CEO της Mercobank.

«Η Mercobank θα μπει δυναμικά στο metaverse καθώς πρόκειται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ζούμε» πρόσθεσε ο de Vera, «γιατί σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που ταξιδεύουμε, τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας».

Πως το metaverse “κέρδισε” τα Χριστούγεννα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις