Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Delivery Hero η πλειοψηφία του ισπανικού food delivery app Glovo

Με το νέο deal ο γερμανικός όμιλος ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά της διανομής φαγητού.

Με ένα μεγάλο deal έκλεισε το 2021, ο γερμανικός ηγέτης στην αγορά του food delivery. Την Παρασκευή, η Delivery Hero ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την ισπανική Glovo, για την απόκτηση του 39,4% των μετοχών της εταιρείας που δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο της διανομής φαγητού.

Πριν την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Glovo, το ποσοστό των μετοχών της ισπανικής εφαρμογής που κατείχε η Delivery Hero έφτανε το 43,8%.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Delivery Hero, μέσω της συναλλαγής, η αποτίμηση της ισπανικής εταιρείας πίσω από την εφαρμογή του food delivery ανέρχεται στο εξής σε 2,3 δισ. ευρώ σε πλήρως απομειωμένη και άνευ χρεών βάση.

Η Delivery Hero δεσμεύτηκε επίσης να παρέχει χρηματοδότηση, με τη μορφή δόσεων, στην Glovo, με το συνολικό ύψος να φτάνει έως και τα 250 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η ισπανική εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της με την υπάρχουσα επωνυμία και πλατφόρμα υπό την τρέχουσα διαχείρισή της.

Διαβάστε επίσης:

Delivery Hero: Σε κρίση η Foodpanda στη Γερμανία – Προς πώληση και το ιαπωνικό τμήμα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις