Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πανευρωπαϊκή διάκριση για τη δράση του Innovation for Health – Wei4H 2021

Η πρωτοβουλία επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8 είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018 και ηγείται από την ομάδα Νέων Επαγγελματιών του IEEE Region 8 που στοχεύει στο τμήμα των υπαρχόντων και δυνητικών μελών που αποτελούν το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Με ομιλητές σημαντικούς και διακεκριμένους επιστήμονες και καταξιωμένους ηγέτες, και έναν διαγωνισμό που ξεχώρισε για την πρωτοτυπία του και τα αποτελέσματα των ομάδων και νεοφυών εταιρειών, οι Ambassadors του Wei4H ξεχώρισαν ανάμεσα σε 32 υποψήφιες θέσεις και έλαβαν το βραβείο Best Event & Best Ambassadors awards in First Place αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τις δυνατότητες των νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών αλλά και την διάθεση των νέων να συμμετέχουν στα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας δίνοντας τις δικές τους λύσεις στον τομέα της υγείας συνθέτοντας ιδέα – γνώση – εμπειρία.

Το Innovation for Health – Wei4H 2021, είναι η πρώτη δράση του προγράμματος IEEE Entrepreneurship Initiative που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει κοντά ερευνητές, επιχειρηματίες και φοιτητές για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν το κλειδί, ώστε να διασφαλιστεί ότι η μετάβαση σε μια κοινωνία μετά τον κορονοϊό είναι βιώσιμη, ανθεκτική και χωρίς αποκλεισμούς. Το  Innovation for Health – Wei4H 2021 έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδεθούν, να κάνουν απολογισμό της έρευνας και των καινοτόμων επιτευγμάτων στην παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας και να βασιστούν στην απάντηση της ΕΕ: παγκόσμιος συντονισμός της άριστης επιστήμης για την παγκόσμια υγεία, κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη.

Το Innovation for Health πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δύο Ambassadors, τη Χρυσούλα Τσιμπέρη και τον Χρήστο Ρουμελιώτη, στα πλαίσια του IEEE Entrepreneurship Initiative. Οι Χρυσούλα Τσιμπέρη και Χρήστος Ρουμελιώτης τονίζουν τη σημαντικότητα της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα όταν είναι αποτέλεσμα προσπάθειας νέων ανθρώπων που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει όταν αυτό υποστηρίζεται και από δράσεις σαν το Wei4Η, διότι, σε έναν κόσμο όπου οι ανατρεπτικές και συναρπαστικές ψηφιακές τεχνολογίες φέρνουν επανάσταση στη φροντίδα των ασθενών, το να είσαι καινοτόμος δεν είναι απλώς επιθυμητό αλλά απαραίτητο.

Αυτή η εκδήλωση ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη προσπάθεια από φοιτητές και νέους από διαφορετικές ακαδημαϊκές περιοχές των πανεπιστημίων: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συντονίσει και να οργανώσει μια δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8, IEEE Entrepreneurship Initiative.

Μέλη των οργανωτικών επιτροπών αποτέλεσαν επίσης οι: Ζαχαρένια Λέκκα Ζαχαριέλα Ξανθοπούλου, Φωτεινή Σαββίδου, Δήμητρα Ντανοβασίλη, Όλγα Βασιλείου, Ιορδάνης Κωστελίδης, Αιμιλία Ντέτσκα, Δανάη Καραβίτη, Νίκος Κυριακόπουλος, Χρήστος Κατσιαγωνης, Βάγια Γιαννάδη, Κατάκαλος Λύτος, Μαρία Δήμου, Φίλιππος Τόλιας, Μιχάλη Δαδόπουλο, Αννα-Μαρία Πατσιάλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις