Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mozilla σταματά να δέχεται δωρεές με bitcoin

Για περιβαλλοντικούς λόγους, η εταιρεία αποφάσισε να μην κάνει δεκτές τις δωρεές με bitcoin.

Το Ίδρυμα Mozilla διακόπτει την αποδοχή δωρεών σε κρυπτονομίσματα ύστερα από αντιδράσεις πολλών, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδρυτή του Mozilla Project.

Το ίδρυμα, το οποίο εποπτεύει την ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Firefox, διενήργησε ορισμένες συζητήσεις γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ενδεχομένως προκαλούν τα κρυπτονομίσματα και δήλωσε ότι επανεξετάζει κατά πόσο η τρέχουσα πολιτική του για τις δωρεές σε κρυπτονομίσματα “ταιριάζει με τους κλιματικούς της στόχους“.

Η τεχνολογία αποκεντρωμένου ιστού συνεχίζει να αποτελεί ένας τομέας που ενδιαφέρει την εταιρεία, αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε που άρχισαν να δέχονται δωρεές κρυπτονομισμάτων, όπως ανέφερε το ίδρυμα στο twitter, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη απόφαση προβαίνοντας σε συνεχείς ενημερώσεις.

Το ίδρυμα άρχισε να αντιμετωπίζει αντιδράσεις αφότου κάλεσε τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στην αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία μέσω tokens, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin.

Σε απάντηση στο tweet του, ο Jamie Zawinski (ιδρυτής της Mozilla) εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κίνηση του ιδρύματος. “Όλοι όσοι εμπλέκονται στο έργο θα πρέπει να ντρέπονται αφάνταστα για αυτήν την απόφαση να συνεργαστούν με απατεώνες Ponzi που αποτεφρώνουν τον πλανήτη”, έγραψε συμπληρώνοντας με μια βρισιά.

Ο Peter Linss, ο ιδρυτής του Gecko, της μηχανής που τροφοδοτεί το πρόγραμμα περιήγησης, συμμετείχε στη συζήτηση λέγοντας στη Mozilla ότι θα “έπρεπε να είναι καλύτερη από αυτό”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη εταιρεία αντιμετωπίζει αντιδράσεις – ή αποστασιοποιείται από το Bitcoin – λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Tesla ανέστειλε την αποδοχή του Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της, λίγους μήνες μετά την εισαγωγή της επιλογής.

Η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει περίπου 148 τεραβατώρες ενέργειας ετησίως, εκτιμά το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοδοτήσεων του Cambridge. Πολλοί υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος έχουν, ωστόσο, είτε αμφισβητήσει τα εν λόγω ευρήματα είτε έχουν προβάλει επιχειρήματα για τους λόγους για τους οποίους αξίζει τον κόπο.

Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα ευρύτερο χάσμα στον κλάδο. Οι επικριτές έχουν αμφισβητήσει ορισμένες από τις θεμελιώδεις αξιακές προτάσεις του web3 με πρώτο τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey να μιλά για τα πραγματικά κέρδη των VCs από αυτό.

Εν μέσω αυτών, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη μειώσει τις φιλοδοξίες τους για το web3. Η Discord σταμάτησε την εξερεύνηση crypto και NFTs τον Νοέμβριο μετά από την κατακραυγή όσων αντιτάχθηκαν στην ιδέα. Η GSC Game World επίσης ακύρωσε το σχέδιό της να συμπεριλάβει NFTs στον επερχόμενο τίτλο της “STALKER 2: Heart of Chernobyl”, αφού αρκετοί παίκτες σχολίασαν έντονα την κίνηση.

Διαβάστε σχετικά:

“Πόλεμο” με τον Jack Dorsey ανοίγουν τα VCs – Ο Marc Andreesen μπλόκαρε τον Mr. Twitter

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις