Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Maricoin: Το πρώτο κρυπτονόμισμα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Το ψηφιακό νόμισμα σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας.

Ένα νέο, εναλλακτικό κρυπτονόμισμα που στοχεύει στην υποστήριξη της LGBTQ+ κοινότητας ξεκίνησε πρόσφατα δοκιμαστική λειτουργία στην Ισπανία. Το εγχείρημα αυτό σχεδιάζει μετά την πιλοτική εβδομάδα να επεκταθεί σε ευρύτερες αγορές τους επόμενους μήνες. Το Maricoin -το όνομα του οποίου συνιστά reference για μια ισπανική ομοφοβική προσβολή- έχει ήδη ξεκινήσει με τη συνεργασία 10 επιχειρήσεων στην Chueca, μια γειτονιά της Μαδρίτης γνωστή για την queer-positive κουλτούρα της.

Ο συνιδρυτής της Maricoin, Juan Belmonte, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ίδρυμα Thomas Reuters ότι εφόσον κινούν την οικονομία, γιατί να μην επωφεληθεί από αυτήν και η κοινότητά στην οποία ανήκουν, αντί για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τις μεγάλες εταιρείες που συχνά δεν βοηθούν τόσο τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Απώτερος στόχος, εξηγεί ο Belmonte, είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο δίκτυο προοδευτικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που αποδέχονται το Maricoin ως μέσο προώθησης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των queer ατόμων-επιχειρηματιών διεθνώς. Ο ίδιος ελπίζει ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να παρέχει “μικροπιστώσεις” για πράγματα όπως ένα καφέ φιλικό προς τους queer στη Νότια Αμερική, ή ακόμη και για να βοηθήσει πρόσφυγες που φεύγουν από επικίνδυνες χώρες για πιο ασφαλή μέρη.

Παρόλο που η έναρξη ενός κρυπτονομίσματος με επίκεντρο το queer μπορεί να φαίνεται καιροσκοπική ή να γεννά ερωτήματα για την αναγκαιότητα της, είναι ίσως πιο σαφής κίνηση από την προσπάθεια ομάδων να αναστήσουν το Blockbuster ως ένα είδος οιονεί ουτοπικής υπηρεσίας streaming με blockchain, εξαγοράζοντας τα δικαιώματα από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της στο Dish Network για να μετατρέψει το εμβληματικό ομώνυμο προϊόν σε μια αποκεντρωμένη επιχείρηση για streaming ψυχαγωγίας, ή από την μυστηριώδης επανεμφάνιση της RadioShack ως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που “φέρνει το κρυπτονόμισμα στο mainstream”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις