Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το βρετανικό κοινοβούλιο εγκαινιάζει ομάδα διαχείρισης κρυπτονομισμάτων

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαινίασε διακομματική ομάδα για να καλύψει τον τομέα του crypto και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ομάδα βουλευτών και λόρδων θα λειτουργήσει ως φόρουμ για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τον τομέα κρυπτονομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να συζητήσουν την πολιτική και τη ρύθμιση του κλάδου.

Θα επιδιώξει επίσης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα υποστηρίζει την καινοτομία και την ανάπτυξη, ενώ θα διαχειρίζεται θέματα όπως η προστασία των καταναλωτών και το οικονομικό έγκλημα.

Η βουλευτής Λίζα Κάμερον, πρόεδρος της νέας ομάδας, ανέφερε σχετικά ότι πρέπει να διασφαλίσουν ένα κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υποστηρίζει την καινοτομία και εγγυάται ότι η χώρα παραμένει ελκυστικός προορισμός για τη δημιουργία και την πρόοδο καινοτόμων επιχειρήσεων.

“Είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να έχουμε ένα σαφές καθεστώς για την προστασία των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι κατανοούν τους κινδύνους και προστατεύονται από τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας που προκαλούν οι απάτες”, διατύπωσε συγκεκριμένα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις