Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lime επιστρέφει σε όλη την Ελλάδα!

Η αμερικανική Startup μετά τη πρόσφατη μεγάλη χρηματοδότηση αναμένεται να αναπτυχθεί μαζικά στην Ευρώπη.

Η Lime με τα γνωστα πράσινα ηλεκτρικά πατίνια μετά απο μια προσωρινή παύση εργασιών παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω πανδημίας, επιστρέφει στην χώρα μας.

Η εταιρεία αναπτύσσει την ομάδα της στην Αθήνα με νέο Country Manager μάλιστα. Τα πρώτα σκούτερ μικροκινητικότητας αναμένονται μέχρι τις αρχές της Άνοιξης στο κέντρο της Αθήνας σε πρώτη φάση.

Βέβαια και η απουσία σαφούς κανονιστικού πλαισίου στη χώρα μας είχε παίξει τον ρόλο της στην αποχώρηση της Lime αλλά τον περασμένο Μάρτιο, ο  Petko Anchev, Operations Manager για Ελλάδα και Βουλγαρία, είχε καλοσωρίσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο και είχε προαναγγείλει ότι το 2021 θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Απο τις αρχές του 2019 οπότε και ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα μέχρι το 2020 σύμφωνα με την εταιρεία είχε εκτελέσει πάνω απο 2 εκατ. μετακινήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Lime είχε σηκώσει 523 εκατ. δολάρια και προγραμματίζει IPO για το 2022 ενώ είχε λανσαριστεί σε 80 νέες πόλεις το 2021 αρκετές εκ των οποίων στη Βουλγαρία με το σύνολο να ξεπερνά τις 200.

Η χρηματοδότηση ήταν κυρίως μετατρέψιμο δάνειο με τον υπάρχοντα επεδνυτή UBER να συμμετέχει στον γύρο.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Lime “υπόσχεται” μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2030

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις