Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρευνα: Parent Tech σύμμαχος στον ψηφιακό έλεγχο των παιδιών

Το 48% σχεδόν των γονέων χρησιμοποιούν εφαρμογές γονικού ελέγχου, προκειμένου να είναι σίγουροι πως η χρήση του Internet γίνεται υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Kaspersky, οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν για την ψηφιακή συμπεριφορά των παιδιών τους και θέλουν να τη διαχειρίζονται και να την παρακολουθούν. To 48% χρησιμοποιούν εφαρμογές γονικού ελέγχου και το 45% ελέγχει τακτικά το ιστορικό των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Τα σύγχρονα παιδιά είναι πολύ πιο προηγμένα τεχνολογικά από μικρή ηλικία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι ότι έχουν πρόσβαση σε gadget και αποκτούν πρακτική εμπειρία από πολύ μικρότερη ηλικία, όπως επιβεβαιώθηκε από μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky.

Τα παιδιά μπορεί να μην γνωρίζουν όλους τους κανόνες της ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς – σταδιακά τους διδάσκονται από τους γονείς τους. Όταν δίνουν σε ένα παιδί ένα gadget, οι γονείς θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, η πλειονότητα των γονέων προσπαθεί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Η πλειονότητα των γονέων επιδιώκει να ελέγξει τα βίντεο που παρακολουθούν τα παιδιά (60%), τους ιστότοπους που επισκέπτονται (56%) και τα παιχνίδια που παίζουν (52%). Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων θέλει να περιορίσει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά στο διαδίκτυο και τις συσκευές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις