Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ρεσιτάλ” καινοτομίας στη CES 2022 – Στον πυρήνα της έκθεσης οι νέες τεχνολογίες

Οι απανταχού φίλοι της τεχνολογίας και της καινοτομίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τα νέα hot trends στη διεθνή tech σκηνή, σε μια εποχή που ο κόσμος, ως αποτέλεσμα και της κρίσης της Covid-19, ψηφιοποιείται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.

Μπορεί οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας να δημιουργούν σειρά προβλημάτων στη διοργάνωση των μεγάλων εκθέσεων παγκοσμίως ωστόσο η φετινή έκθεση CES τράβηξε όλα τα βλέμματα. Οι απανταχού φίλοι της τεχνολογίας και της καινοτομίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τα νέα hot trends στη διεθνή tech σκηνή, σε μια εποχή που ο κόσμος, ως αποτέλεσμα και της κρίσης της Covid-19, ψηφιοποιείται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.

Στο επίκεντρο των νέων τεχνολογιών βρέθηκαν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και η ενσωμάτωσή της σε προϊόντα και υπηρεσίες των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Ενδεικτικά, η Samsung παρουσίασε τη Zamstar, μια smart ηλεκτρική κιθάρα που φωτίζεται με κουκκίδες LED στα σημεία που οι μουσικοί πρέπει να τοποθετούν τα δάχτυλά τους.

Φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη δεν συνιστά ένα εργαλείο το οποίο αξιοποιείται αποκλειστικά από τις τεχνολογικές εταιρείες. Η L’Oréal ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα τη δημιουργία μιας έξυπνης ράβδου βαφής μαλλιών, η οποία αναμειγνύει τη βαφή εφαρμόζοντας το διάλυμα «μέσω ενός ταλαντευόμενου ακροφυσίου από τρίχες που κινείται κάνοντας ζιγκ-ζαγκ κινήσεις» με στόχο την επίτευξη ενός πιο ομοιόμορφου αποτελέσματος.

«Η μακρά εμπειρία μας στα προϊόντα βαφής μαλλιών επέτρεψε στους ερευνητές, τους data scientists και τους μηχανικούς μας να επανεξετάσουν και να επανεφεύρουν πλήρως την όλη εμπειρία», δήλωσε η Barbara Lavernos, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος αρμόδια για έρευνα, καινοτομία και τεχνολογία. σε δήλωσή της. «Το τμήμα BeautyTech της L’Oréal  μάς αλλάζουμε τα δεδομένα εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερο εξατομικευμένες και βιώσιμες εμπειρίες ομορφιάς», πρόσθεσε η κα Lavernos.

H γαλλική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Invoxia παρουσίασε, με τη σειρά της, ένα έξυπνο κολάρο σκύλου το οποίο δίνει στους ιδιοκτήτες βιομετρικές πληροφορίες σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό και την γενικότερη φυσική δραστηριότητα του σκύλου. Η τεχνολογία των biometrics βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών νέων προϊόντων που παρουσιάστηκαν στη φετινή CES.

Η εταιρεία τεχνολογίας έξυπνου Sengled παρουσίασε το Smart Health Monitoring Light, μια έξυπνη συσκευή το οποίο παρακολουθεί τον ύπνο, τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος και άλλα ζωτικά στοιχεία μέσω ενός δικτύου Bluetooth.

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει μια νέα εποχή στο χώρο της αεροδιαστημικής, η εταιρεία Sierra Nevada Corp. παρουσίασε μια μικρής κλίμακας έκδοση του (LIFE) Large Integrated Flexible Environment, μιας φουσκωτής κατασκευή που μπορεί να στεγάσει έως και 12 άτομα στο φεγγάρι ή σε άλλους πλανήτες. Η τριώροφη κατασκευή περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο, κουζίνα, εργαστήριο και κήπο.

Στη φετινή CES, η τεχνολογία του dual screen ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Η Lenovo αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο φορητού υπολογιστή που μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από την κονσόλα παιχνιδιών Nintendo DS του 2004, που ονομάστηκε έτσι για τη διπλή οθόνη του. Το μοντέλο ThinkBook Plus Gen 3 της Lenovo διαθέτει μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών στα δεξιά του πληκτρολογίου, με την εταιρεία να ευελπιστεί πως το καινοτόμο laptop θα εγκαινιάσει την επόμενη γενιά στους φορητούς υπολογιστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις