Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρόγραμμα WiFi4EU δίνει δωρεάν WiFi στην Αθήνα

Σε μια προσπάθεια να γίνουν έξυπνες πόλεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του WiFi4EU παρέχει δωρεάν ίντερνετ σε ορισμένα σημεία της Αθήνας αλλά και στην Κύπρο.

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Crowdpolicy ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους πολίτες και επισκέπτες μέσω του προγράμματος WiFi4EU.

Ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί έναν από τους 2000+ ευρωπαϊκούς δήμους που έλαβαν το κουπόνι WiFi4EU για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε σημεία της πόλης με παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου.

Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για πολίτες και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη, διαμορφώνοντας έτσι το πλαίσιο για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος.

Προς το παρόν έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 16 δίκτυα Social Wi-Fi και περισσότερα από 35 δίκτυα WIFI4EU στην Ελλάδα με πάνω από 1.000 σημεία πρόσβασης, και πάνω από 50 δήμοι έχουν επιλέξει την Crowdpolicy, ως τεχνολογικό πάροχο υλοποίησης της πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Το δωρεάν WiFi θα λειτουργεί σε κομβικά σημεία που κινούνται, αθλούνται, διαβάζουν και συναναστρέφονται οι άνθρωποι και επομένως η ανάγκη για απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη για τις καθημερινές τους εργασίες εκτός σπιτιού και εντός της πόλης που ζουν.

Τι είναι το WiFi4EU;

Το WiFi4EU είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη.

Μέσω της δράσης WiFi4EU, η Crowdpolicy αναλαμβάνει την υλοποίηση του ασύρματου δικτύου πρόσβασης σύγχρονης τεχνολογίας για τον Δήμο Αθηναίων, καθώς διαθέτει την υπηρεσία Social Wi-Fi, η οποία αποτελεί εγγεγραμμένο προμηθευτή στο πρόγραμμα Wifi4EU.

Οι στόχοι του προγράμματος WiFi4EU είναι:

  • Η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.
  • H αναβάθμιση και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.
  • H δημιουργία κοινότητας συντήρησης και επέκτασης (community building) από τους ίδιους τους δημότες.
  • Η ενίσχυση ίσων ευκαιριών των πολιτών σε όλους τους τομείς δράσης της τοπικής κοινωνίας.
  • Η ανάπτυξη μιας έξυπνης και προσβάσιμης πόλης προς όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Ήδη τον πρώτο μήνα λειτουργίας στο δίκτυο WiFi4EU του Δήμου Αθηναίων και σε 16 σημεία ασύρματης πρόσβασης έχουν καταγραφεί πάνω από 18.409 μοναδικοί χρήστες, 37.696 μοναδικές συνδέσεις, 382.9 GB traffic. Τα γεωγραφικά σημεία όπου διατίθενται οι υπηρεσίες είναι τα ακόλουθα:

  1. Δημαρχείο Αθηνών (νέο) — Λιοσίων 22
  2. Παλαιό Δημαρχείο Αθηνών — Πλατεία Κοτζιά
  3. Κτίριο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Αθηνάς 16)
  4. ΚΕΠΠΑ Δήμου Αθηναίων — Ψυρρή
  5. Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο
  6. Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ακόμα 14 σημείων σε κτίρια του Δήμου, προωθώντας ταυτόχρονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τοπική οικονομία. Για τα ολοκληρωμένα δίκτυα WiFi4EU powered by Crowdpolicy εδώ

Διαβάστε σχετικά:

Crowdpolicy: Συνεχίζεται η υλοποίηση δικτύων WiFi4EU – 500 σημεία ασύρματης πρόσβασης σε όλη την Ελλάδα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις