Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IDEA Innovation Center: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχει κάθε Startup με ένα καινοτόμο προϊόν, μια δυνατή ομάδα, μια παγκόσμια προοπτική, ξεκάθαρο μοντέλο εσόδων και παρουσία.

Ξεκινά ο 7ος κύκλος καινοτομίας του IDEA Innovation Centre για τις Startups που θέλουν να συμμετάσχουν κάνοντας αίτηση με τις ιδέες τους. Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κέντρο Καινοτομίας IDEA για 7η χρονιά υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε πραγματική επιχείρηση. Το Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είναι ένας συνδυασμός επιταχυντή και θερμοκοιτίδας που στοχεύει να ανεβάσει την Κύπρο στον χάρτη καινοτομίας.  

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν νέες Startups που θέλουν να υλοποιήσουν την πρωτοποριακή τους ιδέα, υποβάλλοντας την στο IDEA μαζί με ένα βασικό επιχειρηματικό σχέδιο. Όσοι επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα πακέτο εκπαίδευσης και υποστήριξης με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και μια αμοιβή ύψους έως και 60.000 ευρώ ανά νεοφυή επιχείρηση, μέσω ενός προγράμματος για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτόμου ιδέας τους. 

Οι νεοσύστατες εταιρείες θα δεχτούν συμβουλές από ειδικούς στα πεδία του fintech και των προτάσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την τέχνη, αλλά και σε νομικά, λογιστικά, ICT και ζητήματα μάρκετινγκ. Παράλληλα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα επωφεληθούν σε επίπεδο δικτύωσης, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης τους και ερχόμενοι σε επαφή με επενδυτικούς φορείς.  

Στο ίδιο πλαίσιο, θα είναι σε θέση να εργαστούν σε πλήρως εξοπλισμένα co-working spaces για την επέκταση της ιδέας τους για 9 μήνες, συμμετέχοντας συγχρόνως σε συνέδρια στο Ισραήλ ή στην Ευρώπη προκειμένου να διεθνοποιήσουν το έργο τους. Πραγματοποιώντας sessions σε εβδομαδιαία βάση θα έχουν ακόμη την δυνατότητα να πάρουν feedback για την εξέλιξη της ιδέας τους από έμπειρο άτομο του επιχειρηματικού κλάδου και εξατομικευμένη καθοδήγηση. 

Σε συνεργασία με την Amazon Web Services, το Κέντρο παρέχει επίσης τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν scale και να μεγαλώσουν τις εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις τους ειδικά μέσω του προγράμματος AWS Activater που θα βοηθήσει τις Startups να κάνουν μια αρχή στο AWS.  

Περισσότερα για τα κριτήρια και την υποβολή αίτησης εδώ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις