Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η φρενίτιδα γύρω από το metaverse οδηγεί τη μετοχή της Apple σε νέο διψήφιο άλμα

Ολοένα και περισσότερες φήμες κάνουν το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους στα έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με μια ενδεχόμενη είσοδο της Apple στο θαυμαστό κόσμο του metaverse.  Η αυξανόμενη φημολογία γύρω από τον κολοσσό της τεχνολογίας, έρχεται σε μια στιγμή, που το παγκόσμιο επιχειρείν συζητά με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον γύρω από τις προοπτικές της καινοτόμας τεχνολογίας.

Η Apple μέχρι πρότινος δεν είχε λάβει θέση αναφορικά με τη την επιχειρηματική στάση που κρατήσει απέναντι στο metaverse, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το πώς η εταιρεία θα μπορούσε να αποσπάσει σημαντικά οφέλη εισερχόμενη στον εικονικό κόσμο του μετασύμπαντος. Πρόσφατα,  η τιμή της μετοχής της Apple σημείωσε μεγάλη άνοδο με την αξία της εταιρείας να «σπάει» το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία.

Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές, η Apple θα μπορούσε όχι μόνο να εκμεταλλευτεί αλλά και να γίνει ένας από τους ηγέτες του metaverse,  αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την παραγωγή extended reality συσκευών τα επόμενα χρόνια.

Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα κάποιο σχέδιο για το metaverse. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, έχει χαιρετίσει τα τελευταία χρόνια τις πρωτοβουλίες άλλων εταιρειών για το metaverse, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μετασύμπαν αναμένεται να αποδειχθεί ένας χώρος «ζωτικής σημασίας» για το μέλλον της Apple.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, η οποία μετονομάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους για να κάνει πραγματικότητα και να κεφαλαιοποιήσει το όραμα του CEO Mark Zuckerberg για την εικονική πραγματικότητα, έχει δει τις μετοχές της να εκτινάσσονται στα ύψη, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του  6,7% από τότε. Ωστόσο, η Apple έχει ανέβει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, με την τιμή της μετοχής της να φτάνει, χθες Τετάρτη, τα 175,53 δολάρια, αυξημένη κατά 18%, εν μέσω του γενικότερου παροξυσμού γύρω από το metaverse και τις νέες τεχνολογίες που λαμβάνει χώρα παγκοσμίως.

Ενώ το metaverse βασίζεται, επί του παρόντος, σε εικασίες και σενάρια, οι υποστηρικτές του δηλώνουν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ψηφιακό κόσμο όπου οι χρήστες θα εργάζονται, θα παίζουν, θα ψωνίζουν και θα διασκεδάζουν.

Οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις της Apple δεν περιορίζονται μόνο στο metaverse. Πρόσφατα, η εταιρεία υποστήριξε επίσημα ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών στη Νότια Κορέα, το οποίο θα τη βοηθήσει να συμμορφωθεί με έναν νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο,  ο οποίος απαγορεύει στις εταιρείες πίσω από τα app stores, να απαιτούν τη χρήση των δικών τους συστημάτων πληρωμών εντός της εφαρμογής.

Τόσο η Google όσο και η Apple σχεδιάζουν να προσφέρουν ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών με μειωμένες χρεώσεις, ώστε να παραμείνουν εντός του νομικού πλαισίου.

«Η Apple σέβεται πολύ τους νόμους της Νότιας Κορέας και έχει μια μακρά ιστορία συνεργασίας με τους ταλαντούχους προγραμματιστές εφαρμογών της χώρας», ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωση. «Στο επίκεντρο των εργασιών μας είναι να παραμείνει το App Store ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος από όπου οι χρήστες θα κατεβάζουν τις εφαρμογές της αρεσκείας τους».

Διαβάστε επίσης:

Έσπασε το “φράγμα” των 3 τρισ. δολαρίων η αξία της Apple

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις