Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Robinhood προσφέρει τη δυνατότητα μόνιμης τηλεργασίας για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους

Η αβεβαιότητα γύρω από την παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron έχει ωθήσει πολλές μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ, να καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους.

Πρωτοπόρος στο μοντέλο της τηλεργασίας που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερα ερείσματα στην παγκόσμια αγορά, ετοιμάζεται να γίνει η Robinhood. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη, ότι η μεγάλη πλειονότητα των 3.400 εργαζομένων που απασχολεί, θα μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως σε μόνιμη βάση. Η απόφαση της Robinhood, αποδεικνύει τη δυναμική της νέας τάσης στην διεθνή αγορά εργασίας, με ολοένα και περισσότερες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας να ασπάζονται μια νέα εργασιακή κουλτούρα υβριδικού τύπου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η πρωτοβουλία της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια να υιοθετήσει μια remote-first προσέγγιση, τα σχέδια για την οποία κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά με τους εργαζόμενους τον Δεκέμβριο, θα συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία ενός προσβάσιμου χώρου εργασίας.

«Η δυνατότητα να εργαζόμαστε κυρίως εξ αποστάσεως σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να προσελκύουμε και να εντάσσουμε στο δυναμικό μας ταλέντα σχεδόν από οπουδήποτε», δήλωσε η Cynthia Owyoung, αντιπρόεδρος του τμήματος Equity, Inclusion & Belonging στη Robinhood.

Φυσικά, η Robinhood δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που στρέφεται προς την τηλεργασία ως το νέο μοντέλο απασχόλησης. Tech κολοσσοί όπως η Twitter, η Meta και η Microsoft επέλεξαν ευέλικτες πολιτικές εργασίας λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η αβεβαιότητα γύρω από την παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron έχει επίσης ωθήσει πολλές μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και Goldman Sachs, να καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους.

Η δημοτικότητα της Robinhood εκτινάχθηκε μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών στις αρχές της πανδημίας λόγω του ιδιαίτερα εύχρηστου interface της πλατφόρμας της αλλά και της δυνατότητας πραγματοποίησης συναλλαγών χωρίς προμήθεια. Η εταιρεία επίσης καθοριστικό ρόλο στην περσινή φρενίτιδα των “meme” μετοχών, αν και οι τεχνικές δυσλειτουργίες και ο προσωρινός περιορισμός στις συναλλαγές τίτλων της GameStop, δυσαρέστησε μερίδα των τω χρηστών της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης:

Η υβριδική εργασία συναντά την έξυπνη τεχνολογία της HP στην CES 2022

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις