Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Paysail: Η fintech Startup που θέλει να εγκαινιάσει μέσω cryptos μια νέα εποχή για τις B2B πληρωμές

Η Startup B2B πληρωμών συμμετείχε πρόσφατα σε νέα seed χρηματοδότηση με φόντο τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου που απλοποιεί και μειώνει το χρόνο πραγματοποίησης διασυνοριακών πληρωμών σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Παρά τον αυξανόμενο ρυθμό του ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών που λαμβάνει χώρα παγκοσμίως, οι περισσότερες επιχειρήσεις εξακολουθούν να στηρίζονται σε λύσεις που βασίζονται σε τραπεζικές μεταφορές ή πιστωτικές κάρτες για την πραγματοποίηση διασυνοριακών πληρωμών, οι οποίες χρειάζονται, συνήθως, από δύο έως πέντε ημέρες για να ολοκληρωθούν, τη στιγμή που η αξία της παγκόσμιας αγοράς ξεπερνά τα 130 τρισ. δολάρια.

Η fintech Startup Paysail, θέλει να φέρει μια νέα εποχή στις διασυνοριακές συναλλαγές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όπως το blockchain και τα stablecoins. Η Startup B2B πληρωμών συμμετείχε πρόσφατα σε νέα seed χρηματοδότηση με φόντο τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου που απλοποιεί και μειώνει το χρόνο πραγματοποίησης διασυνοριακών πληρωμών σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Η λύση που αναπτύσσει η Paysail βασίζεται στα stablecoins, τα οποία η εταιρεία περιγράφει ως «κρυπτονομίσματα» σχεδιασμένα να έχουν σταθερή τιμή όντας συνδεδεμένα με ένα εμπόρευμα ή ένα εθνικό νόμισμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Paysail, η χρήση των stablecoins για την πληρωμή τιμολογίων μειώνει τις χρεώσεις συναλλαγών για τις επιχειρήσεις αφαιρώντας τη μεσολάβηση τρίτων.

«Οι περισσότερες Startups που χρησιμοποιούν υποδομές της λεγόμενης «παραδοσιακής» τραπεζικής με στόχο να καταστήσουν τις πληρωμές περισσότερο αποδοτικές, φαίνεται πως έχουν πιάσει ταβάνι όσον αφορά το πόσο γρήγορες και φθηνές πληρωμές μπορούν να προσφέρουν λόγω των προμηθειών που χρεώνουν οι μεσάζοντες, ιδιαίτερα μεταξύ χωρών που δεν συναλλάσσονται το ίδιο τακτικά, δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση η co-founder της Paysail, Nicole Alonso.

«Έχουν γίνει τεράστια βήματα στην πραγματοποίηση πληρωμών μεταξύ κοντινών χωρών, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, οι οποίες πλέον είναι σημαντικά φθηνότερες και ταχύτερες. Αλλά η αποστολή μια πληρωμής από τις ΗΠΑ σε μια μακρινή χώρα, ας πούμε της Αφρικής, παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και συνεπάγεται υπερβολικές χρεώσεις. Το κόστος για την πραγματοποίηση μιας διασυνοριακής πληρωμής χρησιμοποιώντας παλαιού τύπου συστήματα όπως το Bill.com περιλαμβάνει συνήθως μια προμήθεια που χρεώνεται από τον μεσάζοντα καθώς και μια χρέωση ανταλλαγής συναλλάγματος. Μια μεταφορά που γίνεται μέσω Paysail, αντίθετα, κοστίζει μόνο ένα συμβολικό ποσό, που απαιτείται για την επικύρωση της συναλλαγής στο blockchain, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο από το ένα δέκατο του σεντ.», πρόσθεσε η κα Alonso.

Η Paysail χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το stablecoin CUSD της Celo, το οποίο παρακολουθεί την τιμή του δολαρίου, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλα stablecoins που υποστηρίζονται από fiat νομίσματα άλλων χωρών. Επιπλέον η Paysail εξετάζει μια προμήθεια συναλλαγής ύψους περίπου 0,9% για τη δημιουργία εσόδων για την επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να δομηθεί ως μια κλιμακούμενη προσφορά με βάση τον όγκο συναλλαγών κάθε εταιρείας, βοηθώντας παράλληλα την αμερικανική fintech να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κλάδου των online πληρωμών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την άντληση 4 εκατ. δολαρίων στο seed γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Uncork Capital. Στη χρηματοδότηση της Paysail συμμετείχαν επίσης η Tribe Capital, η Pear VC και η Mischief Capital, αλλά και επενδυτικοί «άγγελοι» όπως ο Nik Milanović, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής στο Google Pay, και ο Juan Manuel Fernández Lobato, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ebury.

Η πλειοψηφία των χρηστών του Paysail αποτελείται, αυτή τη στιγμή, από μια μικρή ομάδα εταιρειών, οι οποίες ήδη πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ή είναι εξοικειωμένες με το χώρο των cryptos. Η fintech εταιρεία θέλει να βελτιώσει τη λύση της για τους καλά καταρτισμένους, σε θέματα κρυπτονομισμάτων, πελάτες της προτού επεκταθεί σε αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα cryptos.

«Η Paysail αναπτύσσει την τεχνολογία της με στόχο να επιτρέψει στους χρήστες που δεν διαθέτουν crypto wallet να ξεκινήσουν τις συναλλαγές στην πλατφόρμα της, εύκολα και γρήγορα. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να προσθέσει νέα features για τους χρήστες στο wallet της, όπως η αποκόμιση αποδόσεων από τα stablecoins που οι ίδιοι κατέχουν» δήλωσε ο συνιδρυτής της Paysail Liam Brennan-Burke.

Σε χώρες όπως η Νιγηρία, όπου η υποτίμηση του τοπικού fiat νομίσματος ενέχει σημαντικό κίνδυνο, οι εταιρείες μπορεί να προτιμούν να διατηρούν τον πλούτο τους σε stablecoins συνδεδεμένα με λιγότερο ευμετάβλητα νομίσματα. «Ο απώτερος στόχος της πλατφόρμας μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα εύχρηστες και απρόσκοπτες, και όχι τόσο τρομακτικές για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με αυτά όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής» πρόσθεσε ο κ. Brennan-Burke.

Διαβάστε επίσης:

Η PayPal σκέφτεται να φτιάξει δικό της stablecoin

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις