Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Al πλατφόρμα logistics 7bridges εξασφάλισε 14,8 εκατ. ευρώ για να μετασχηματίσει τις αλυσίδες εφοδιασμού

Η 7bridges, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο, μόλις εξασφάλισε 14,8 εκατ. ευρώ για να αυξήσει την εμβέλεια της τεχνολογίας και των δεδομένων της, τα οποία χρησιμοποιούνται από παγκόσμιες επιχειρήσεις για να μετασχηματίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Στην χρηματοδότηση της πλατφόρμας logistics που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ηγήθηκε το VC Eight Roads, με την υποστήριξη των υφιστάμενων επενδυτών Local Globe και Crane, ενώ μια πρόσθετη επένδυση κεφαλαίων ήρθε επίσης από την Maersk Growth.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 από τον Philip Ashton και τον Matei Beremski, με όραμα έναν κόσμο όπου ο κλάδος των εφοδιαστικών αλυσίδων θα είναι ευέλικτος, προσαρμόσιμος και βιώσιμος. Μέσω της προηγούμενης εργασίας τους στον τομέα της εφοδιαστικής και της μηχανικής μάθησης, οι ιδρυτές είδαν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και τα big data για να αντιστρέψουν τη συστημική σπατάλη χρημάτων και πόρων που παρατηρούσαν σε όλες τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Η νεοσύστατη επιχείρηση χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να ενεργοποιήσει αυτόνομες αλυσίδες εφοδιασμού που είναι πελατοκεντρικές, ανθεκτικές σε προβλήματα, πιο αποδοτικές, ενώ παράλληλα βοηθούν στην μείωση της σπατάλης και βελτιώνουν την πρόσβαση σε αγαθά παγκοσμίως.

Σήμερα, η πλατφόρμα 7bridges χρησιμοποιείται από ορισμένες κορυφαίες μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου, λιανικού εμπορίου, φαρμακευτικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, δίνοντας τους αυξημένη ορατότητα στα logistics και τη δυνατότητα να ενορχηστρώνουν και να εκτελούν λειτουργίες σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η απόδοση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής ειδικά μετά την πανδημία, έχοντας μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Ωστόσο, η πανδημία λόγω Covid εξέθεσε και επιτάχυνε συγχρόνως τις αδυναμίες της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά δεν ήταν αυτή η μόνη αιτία. Οι επιχειρήσεις παλεύουν εδώ και χρόνια να επανασυνδέσουν τα δίκτυα προμηθευτών και διανομής τους, έχοντας να κάνουν με αποσυνδεδεμένα σύνολα δεδομένων, απαρχαιωμένη τεχνολογία και χρονοβόρες διαδικασίες.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η 7bridges για να προσφέρει μια ιδιόκτητη εφοδιαστική πλατφόρμα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μετασχηματίζει τις αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να παρέχει ευέλικτες, βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις εφοδιαστικής τόσο στους πελάτες όσο και στους καταναλωτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις