Η Workwize συγκεντρώνει 1,5 εκατ. ευρώ για να κάνει το σπίτι γραφείο
Η Startup υποστηρίζει και διαμορφώνει νέους χώρους και τρόπους εργασίας, εξυπηρετώντας το δυναμικό του Netflix, της Rocket και άλλων.
Με έδρα το Άμστερνταμ, η Workwize μόλις έλαβε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να διαμορφώσει έναν νέο τρόπο εργασίας, διευκολύνοντας υβριδικά μοντέλα και κατ’ οίκον εργασία. Η χρηματοδότηση ήρθε από την Peak, με τη συμμετοχή του Ταμείου Επιχειρηματιών Αποφοίτων (Graduate) και πολλών ιδιωτών, μεταξύ των οποίων νέοι επιχειρηματίες όπως ο Marnix Broer (StuDocu) καθώς και οι Max Klijnstra και Milan Daniels (ιδρυτές της Otrium).
Η Workwize ιδρύθηκε το 2020 από τους Michiel Meyer, Victor Dik, Sebastiaan Scholten και Dirk Kranendijk με σκοπό να δημιουργήσει γραφεία για εξ αποστάσεως εργασία και να απλοποιήσει τις διαδικασίες onboarding και offboarding για τους εργαζόμενους, προσαρμόζοντας τα στο “νέο τρόπο εργασίας” που οι εταιρείες έχουν αρχίσει να στρέφονται τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Startup φιλοδοξεί να προωθήσει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και την έννοια του diversity μαζί με την πλατφόρμα της, ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της απομακρυσμένης εργασίας και τα οφέλη που αυτή έχει στην ευημερία των εργαζομένων.
Η πανδημία μετέτρεψε άλλωστε προ πολλού τα σπίτια σε γραφεία και παρόλο που πολλοί επιστρέφουν στο γραφείο, άλλοι προτιμούν αυτόν τον τρόπο εργασίας, με το υβριδικό μοντέλο να αποτελεί σίγουρο το μέλλον. Ωστόσο, η υβριδική και η εξ αποστάσεως εργασία θέτει ορισμένες προκλήσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.
Για αυτόν τον λόγο, η Workwize παρέχει σε ταχέως αναπτυσσόμενους οργανισμούς μια πλατφόρμα για εργαζόμενους σε συνδυασμό με ένα ατομικό budget, για παραγγελίες προϊόντων και υπηρεσίες για το γραφείο τους στο σπίτι, όπως εργονομικά γραφεία και καρέκλες γραφείου, μέχρι είδη καφέ και προϊόντα πληροφορικής.
Η νέα κουλτούρα της κατ’ οίκον εργασίας αλλά και της αντίστοιχης υβριδικής που επέφερε η πανδημία συνέβαλε αναμφίβολα στην εκθετική ανάπτυξη της Workwize, ωστόσο, οι ιδρυτές της επιμένουν ότι αυτή η νέα προσέγγιση στον τρόπο εργασίας ήταν αναπόφευκτη και ότι η πανδημία λειτούργησε απλώς ως καταλύτης.
Με το Workwize, οι εταιρείες διασφαλίζουν ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι υπάλληλοι τους και οι εργαζόμενοι με την σειρά τους μπορούν να φτιάξουν έναν χώρο για δουλειά στο σπίτι, χωρίς την άλλοτε αμφισβητούμενη αξία που της έδιναν για το αποτέλεσμα και τις συνθήκες στις οποίες γίνεται αυτή πράξη.
Προς το παρόν, η Startup έχει αναλάβει την διαχείριση της διαδικασίας προσαρμογής των εξ αποστάσεως εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών γραφείου ειδικά για πελάτες όπως το Netflix, η Mollie και η Rocket.
Η Workwize θα χρησιμοποιήσει τέλος τα νέα κεφάλαια για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας νέους προμηθευτές και περισσότερες επιλογές, αλλά θα αναπτύξει και τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Το μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας είναι άλλωστε ένα μοντέλο που υποστηρίζει ρητά τις διεθνείς δραστηριότητες και η Workwize θέλει να αξιοποιήσει την παγκόσμια υβριδική τάση με το έξυπνο λογισμικό και την αγορά της.
Για το σκοπό αυτό, η ομάδα θέλει επίσης να διεθνοποιήσει τη δική της ομάδα για να είναι σε θέση να προσφέρει μια πολύγλωσση και εξατομικευμένη προσέγγιση για τους πελάτες, κάνοντας ήδη την αρχή στη Γαλλία ώστε να προσελκύσουν νέα ταλέντα για όλες τις ομάδες που στελεχώνει η εταιρεία, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη της.