Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια ρουμάνικη EdTech διπλασίασε την αξία της με νέο γύρο επενδύσεων στο SeedBlink

Η πλατφόρμα της Brio έφτασε σε αξία τα 5,5 εκατ. ευρώ καθώς μετασχηματίζει ψηφιακά τον εκπαιδευτικό κλάδο της Ρουμανίας.

Η Brio, μια EdTech πλατφόρμα που μετρά την απόδοση των μαθητών, έφτασε σε αξία τα 5,5 εκατ. ευρώ, ανακοινώνοντας το άνοιγμα ενός νέου γύρου επενδύσεων μέσω του SeedBlink. Στον νέο επενδυτικό γύρο ηγήθηκαν οι εταίροι της AXXESS Capital, οι επιχειρηματίες Horia Manda και Valentin Tăbuș, οι οποίοι έγιναν και μέτοχοι στην Brio.  

Η εταιρεία έφτασε στο διπλάσιο της αξίας της, συγκριτικά με το 2020 όταν πραγματοποίησε την πρώτη εκστρατεία χρηματοδότησης στην ίδια πλατφόρμα crowdinvesting. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Brio ξεκίνησε για πρώτη φορά έναν γύρο χρηματοδότησης στην επενδυτική πλατφόρμα σε ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις SeedBlink, όταν κατάφερε να υπερβεί τον αρχικό στόχο που είχε προταθεί και να συγκεντρώσει 285.000 ευρώ. 

Μαζί με τους δύο επενδυτές έρχεται να προστεθεί και ένας νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 250.000 ευρώ. Η Startup δραστηριοποιείται στην Ρουμανία ενώ στα επιτεύγματα της υπολογίζονται η πρώτη ψηφιακή Ολυμπιάδα μαθηματικών, τα εθνικά τεστ αλφαβητισμού και ψηφιακού αλφαβητισμού, τα τεστ ιστορίας και το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών στη Ρουμανία στην χρήση ψηφιακών πλατφορμών. 

Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει και νέα πράγματα που θα εξελίξουν και θα επεκτείνουν την δραστηριότητα της, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις θα αποφέρουν περισσότερη σιγουριά για την επιτυχία της υπηρεσίας της ως προϊόν.  

Συγκεκριμένα, με τα νέα κεφάλαια η εταιρεία στοχεύει αρχικά στην εδραίωση της στη ρουμανική αγορά, με την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας SaaS που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες εξέτασης και αξιολόγησης οποιουδήποτε εκπαιδευτικού ιδρύματος και, δευτερευόντως, στην ανάπτυξη και το λανσάρισμα ενός προϊόντος εκμάθησης τεστ που αναπτύσσει η Brio, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους προγραμματισμού και τεχνητή νοημοσύνη.  

Η επιχείρηση δείχνει να έχει πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, γεγονός που σε συνδυασμό με το team που έχει δημιουργήσει θα την φέρει μπροστά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης στην Ρουμανία. Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, το σύστημα για testing της Brio έχει σχεδιαστεί με βάση το ρουμανικό πρόγραμμα σπουδών, αξιοποιώντας την γνωστική ψυχολογία.  

Η πλατφόρμα Brio παρέχει την δυνατότητα να κάνουν οι μαθητές τεστ στα Μαθηματικά, τη Ρουμανική Γλώσσα και την Ιστορία, αλλά και ασκήσεις εξετάσεων στον ψηφιακό αλφαβητισμό, ενώ χρησιμοποιείται πλέον από περισσοτέρους από 100.000 χρήστες και καταγράφει πάνω από 3.000 ενεργές συνδρομές και εκατοντάδες χιλιάδες τεστ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις