Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Οι Κάττοι”: Ένα κυπριακό NFT project για καλό σκοπό

Τρεις Κύπριοι δημιούργησαν χιουμοριστικά σκίτσα γατιών σε ψηφιακή μορφή, τα οποία πωλούν ως NFT, συγκεντρώνοντας χρήματα για την προστασία τους.

Ένα νέο project τρέχει τελευταία με Κυπριακή υπογραφή από τον Σωτήρη Δημητρίου και δυο προγραμματιστές τον Παναγιώτη Σάββα και τον Ερικ Γεωργιάδη. Το όνομα αυτού “Οι Κάττοι” όπου απεικονίζονται γάτες – NFT συναποτελώντας μια συλλογή από διαφορετικές φάτσες – icons.  

Τα NFTs ως ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα κυριαρχούν τελευταία παντού στον επενδυτικό τομέα, ενώ έχουν απλωθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο μέχρι και την ιστορία, απεικονίζοντας απο ψηφιακά έργα τέχνης έως και μνημεία. Μπορεί κανείς να πει ότι πάνε παρέα με την δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε μπορεί να πουλήσει σε ειδικά ανταλλακτήρια το έργο, πάντα σε ψηφιακή μορφή, μέσω blockchain.  

Το κανάλι στο Discord των “Cats of Cyprus NFT” έχει πάνω από 1.000 μέλη από Κύπρο και εξωτερικό και ήδη υπάρχει μεγάλη κίνηση στις αγοραπωλησίες NFT. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα καθώς ό, τι χρηματικό ποσό αποκομίζουν αποφάσισαν να το δώσουν σε καταφύγια ζώων που στηρίζουν γάτες. 

Τα NFTs τρέχουν στο δημόσιο δίκτυο Blockchain Solana, όπου έγινε και το minting, με τις συναλλαγές των ενδιαφερομένων να γίνονται σε κρυπτονόμισμα SOL. Πάνω από 900 ψηφιακά αντίγραφα αγοράστηκαν αρχικά με τους υπευθύνουν του project να έχουν συλλέξει περίπου 19.000 δολάρια.  

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις