Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Center for Talented Youth

Μέσα από τα προγράμματα του CTY Greece τα νέα μαθητικά ταλέντα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποτροφίες για να εξελιχθούν.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων που διενεργεί σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια παρέχει μία ακόμη ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου να συμμετάσχουν στα καινοτόμα προγράμματα του Κέντρου και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες του.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιανουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Οι εγγραφές διαρκούν έως τις 25 Ιανουαρίου 2022 και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας. Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες και εκτός Θεσσαλονίκης, αρκεί να μην έχουν λάβει μέρος σε κάποια άλλη εξέταση του Κέντρου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των χορηγών του. Συγκεκριμένα, φέτος το CTY Greece προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 6.000 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και προγράμματα του CTY Greece, με το 52%  να έχει λάβει υποτροφία.

Ενδεικτικά, από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως: Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και την εγγραφή σε αυτές, καθώς και δείγματα των τεστ εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις