Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισπανική Startup “σηκώνει” 7 εκατ. ευρώ για κλιματικό marketplace με blockchain

Η ClimateTrade βοηθά τις εταιρείες να επιτύχουν ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές άνθρακα, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες αντιστάθμισης τους.

Η ClimateTrade, μια πρωτοποριακή αγορά για το κλίμα με δυνατότητα blockchain, μόλις έλαβε 7 εκατ. ευρώ και τώρα επιδιώκει να συγκεντρώσει άλλα 13 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο με επίκεντρο τις ΗΠΑ.

Του γύρου χρηματοδότησης επικράτησε η ισπανική εταιρεία VC Conexo, το αμερικανικό ταμείο ενέργειας και τεχνολογίας ClearSky, μαζί με τους επενδυτές σε blockchain, Borderless Capital και Algorand, την SIX FinTech Ventures, τον βραχίονα VC του ελβετικού παρόχου χρηματοοικονομικών υποδομών SIX Group, την ισπανική Telefónica μέσω του κόμβου ανοικτής καινοτομίας Wayra, τον επενδυτικό βραχίονα της ιαπωνικής Omron Ventures, το κλιματικό VC Amasia και το ταμείο αντίκτυπου της Βαλένθια Zubi Capital, το οποίο υποστηρίζεται από τον ιδρυτή του unicorn πληρωμών Flywire, Iker Macaide.

Το ClimateTrade ιδρύθηκε το 2017 και συνιστά ένα marketplace της Βαλένθια με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα, χρηματοδοτώντας πιστοποιημένα έργα αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και project αναγέννησης του κλίματος σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της αγοράς, οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν πού θα επενδύσουν περιβαλλοντικά κεφάλαια – διαλέγοντας τα έργα που είναι πιο ενδιαφέροντα για κάθε εταιρεία μεμονωμένα. Κάποια αντίστοιχα παραδείγματα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας κ.ο.κ.

Η climatech Startup έχει ήδη πολλά διάσημα ισπανικά ονόματα ως πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Cabify, Banco Santander, Telefónica και Correos, ενώ συνεργάζεται με το EIT. Στο πλαίσιο της αποστολής της να ηγηθεί της παγκόσμιας αλλαγής, η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα ένα API και ένα Widget για να επιτρέψει στις εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες τους προϊόντα και υπηρεσίες ουδέτερου άνθρακα.

Η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που απειλεί τις μεγαλύτερες παράκτιες πόλεις του κόσμου έχουν αυξήσει πια την πίεση για άμεσες λύσεις επί του θέματος. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain για την υποστήριξη λύσεων κλιματικής τεχνολογίας είναι ένας μεγάλος τομέας ανάπτυξης στην κούρσα για την επινόηση νέων καινοτομιών για την προστασία του πλανήτη και των ανθρώπων.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την νεοφυή επιχείρηση με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, όπου στοχεύει να ανοίξει νέα γραφεία συγκεκριμένα σε τέσσερις χώρες, την επέκταση της προσφοράς τεχνολογικών προϊόντων και την πρόσληψη νέων ταλέντων. Η έδρα της ClimateTrade παραμένει το Μαϊάμι, μια στρατηγική επιλογή δεδομένου του ενδιαφέροντος της πόλης στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και της ανάδειξής της σε παγκόσμιο κόμβο για την αποκεντρωμένη οικονομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις