Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To VC Eleven Ventures έκλεισε νέο fund 60 εκατ. ευρώ και “βλέπει” Ελλάδα και Κύπρο

Ο κλάδος της τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι αρκετά δραστήριος επενδυτικά με τις Startups να έχουν “σηκώσει” 2,25 δις ευρώ σε 210 deals τους τελευταίους 12 μήνες.

Το Eleven Ventures έχει στο portfolio του αρκετές τεχνολογικές εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την Payhawk, η οποία πρόσφατα συγκέντρωσε 112 εκατ. δολάρια σε αποτίμηση 570 εκατ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, την Gtmhub, η οποία συγκέντρωσε 120 εκατ. δολάρια στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης τον Δεκέμβριο του 2021 και ο μοναδικός VC επενδυτής στην SMSbump, η οποία εξαγοράστηκε από την αμερικανική πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου Yotpo το 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τελευταίο fund της εταιρείας έκλεισε στα 60 εκατ. ευρώ, 10 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο το 2018. Αυτή η ανάπτυξη αποτελεί σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η εταιρεία στους επενδυτές τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία ανακοίνωση έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά το πρώτο κλείσιμο του fund και μόλις τρία χρόνια από το προηγούμενο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει 7 νέες επενδύσεις από το νέο fund, συμπεριλαμβανομένων των ρουμανικών Frisbo (Ecomtech), ProductLead (Ecomtech) και SuperOkay (Future of Work), της Ελληνικής Biopix (Healthcare) και της Βουλγαρικής PlanDelta (Future of Work), του Metasim (Future of Work) και της BeMe (Healthcare).

Το 80% των υποστηρικτών του νέου fund είναι επαναλαμβανόμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και περιλαμβάνουν πάνω από 60 άτομα με μεγάλη εμπειρία, παγκόσμια δικτύα και δεκαετίες επιχειρηματικής εμπειρίας και προσφέρουν χρηματοδότηση, καθοδήγηση, υποστήριξη και πρόσβαση στο δίκτυο για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της Eleven Ventures.

«Η δουλειά μας είναι να αναζητούμε τους τοπικούς ήρωες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να δίνουμε ό,τι έχουμε για να στηρίξουμε την ανάπτυξή τους και την παγκόσμια προβολή τους. Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα να κοιτάξει πέρα από το οικοσύστημα της περιοχής και να έχει πιο τολμηρές φιλοδοξίες. Οι κάποτε early stage ιδρυτές, που σήμερα διευθύνουν ώριμες επιχειρήσεις, γίνονται επενδυτές στο ταμείο μας και τώρα υποστηρίζουν την επόμενη γενιά ανερχόμενων επιχειρηματιών για να τους βοηθήσουν να γίνουν ακόμα πιο επιτυχημένοι. Η ελπίδα είναι ότι, με αυτόν τον τρόπο, κάθε καινούρια επιτυχία θα είναι λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Τελικά, θα είναι ένα εργοστάσιο για την επιτυχή ανάπτυξη” , δήλωσε ο Ivalyo Simov, συνιδρυτής της Eleven Ventures.

«Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βελτιωθεί και να προωθηθει η ευημερία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Eleven Ventures και είμαστε υπερήφανοι που στηρίξαμε το τρίτο fund τους που επενδύει στην επόμενη γενιά καινοτόμων τεχνολογίας και επιχειρηματιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.», είπε ο Alain Godard, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων).

Το Eleven Ventures ιδρύθηκε το 2012 από τους Daniel Tomov και Ivaylo Simov, ως ο πρώτος επιταχυντής στην περιοχή. Ο Tomov και ο Simov συνεργάστηκαν αργότερα με τον Vassil Terziev, επιτυχημένο Βούλγαρο επιχειρηματία τεχνολογίας. Ο Terziev είναι συνιδρυτής της Telerik, η οποία εξαγοράστηκε από την Progress Software σε ένα από τα μεγαλύτερα exits εταιρείας λογισμικού στην περιοχή. Το 2018 το Eleven συγκέντρωσε το δεύτερο fund της, ένα από τα πρώτα εξ ολοκλήρου ιδιωτικά κεφάλαια VC στην Ανατολική Ευρώπη, και έκτοτε εστιάζει σε pre-seed και seed επενδύσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Eleven Venture Capital από τη Βουλγαρία επενδύει στη BIOPIX-T

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις