Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Ναυαγεί το deal για την εξαγορά της Arm ύψους 40 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, η Nvidia δε θα ολοκληρώσει τελικά την εξαγορά της βρετανικής κατασκευάστριας εταιρείας chip Arm, ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η Nvidia φέρεται να γνωστοποίησε στους εταίρους ότι δεν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την Arm. Η SoftBank, στον όμιλο της οποίας ανήκει σήμερα η Arm, θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο αντί του προηγούμενου deal με την Nvidia.

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το «ναυάγιο» της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Συνεχίζουμε να διατηρούμε την άποψη πως η συμφωνία με την Arm θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Arm να αναπτυχθεί με υψηλότερους ρυθμούς, όντας περισσότερο ανταγωνιστική και καινοτόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Nvidia στο δίκτυο CNBC μέσω email.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η συναλλαγή θα εγκριθεί» δήλωσε εκπρόσωπος της SoftBank, ενώ η Arm από την πλευρά της αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Μετά τις φήμες για το ναυάγιο της συμφωνίας της Nvidia και της Arm, οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας σήμερα περίπου 3%.

Το deal ανάμεσα στις δύο κατασκευάστριες εταιρείες chip έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι θα έδινε στη Nvidia ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στον κλάδο των chip.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση τον περασμένο μήνα για να μπλοκάρει τη συναλλαγή επικαλούμενοι λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ενώ οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές διερευνούν τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι θα αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Nvidia αντιμετωπίζει επίσης πολλά ρυθμιστικά εμπόδια στην Κίνα, όπου η Arm έχει κοινοπραξία με την επενδυτική εταιρεία Hopu Investments.

Η Arm θεωρείται από πολλούς το «διαμάντι» της βρετανικής βιομηχανίας τεχνολογίας. Η ενεργειακά αποδοτική αρχιτεκτονική της Arm χρησιμοποιείται στο 95% των smartphone παγκοσμίως και στο 95% των τσιπ που έχουν σχεδιαστεί στην Κίνα. Η εταιρεία κερδίζει χρήματα από τα δικαιώματα που πληρώνουν οι κατασκευαστές.

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Ηγέτιδα δύναμη στην ηλεκτροκίνηση με “όχημα” την Κίνα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις