Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Resilience: Νέα Series A χρηματοδότηση για τη healthtech Startup που μάχεται κατά του καρκίνου

Η Resilience ανακοίνωσε χθες ότι συγκέντρωσε το ποσό των 45 εκατ. δολαρίων σε νέο Series A γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Cathay Innovation. Στόχος της γαλλικής Startup είναι να βελτιώσει τη διαδικασία ανάρρωσης για τους ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο, ώστε να ζήσoyn μια πιο υγιή και μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή.

Εκτός από την Cathay Innovation, στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε και η Singular η οποία έχει επενδύσει και στο παρελθόν στο project της Resilience. Παράλληλα, «ψήφο εμπιστοσύνης» στη healthtech Startup έδωσαν και άλλα funds, όπως η Exor Seeds, η Picus Capital και η Seaya Ventures καθώς και ορισμένοι επενδυτές που εξειδικεύονται στον τομέα της υγειονομικής όπως η Fondation Santé Service, η MACSF, η Ramsay Santé και η Vivalto Ventures.

Η εταιρεία, πίσω από την οποία βρίσκονται οι αναγνωρισμένοι Γάλλοι entrepreneurs Céline Lazorthes και Jonathan Benhamou, θέλει να βοηθήσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες της υγείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Όσον αφορά τον ασθενή, το app της γαλλικής Startup βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της νόσου αλλά και τις παρενέργειες των θεραπειών. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα δεδομένα στην εφαρμογή και να βρίσκουν περιεχόμενο αλλά και πληροφορίες σχετικά με την ασθένειά τους.

Το Resilience δεν είναι μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Εκτός των άλλων, συνιστά επίσης μια πρωτοποριακή SaaS λύση για νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα ώστε να μπορούν να εξατομικεύσουν καλύτερα τις θεραπείες τους. Το Resilience αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Gustave Roussy, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα για τον καρκίνο στον κόσμο.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας θα μπορούν να επωφεληθούν από τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι ασθενείς μέσω της εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιατροί που ειδικεύονται στη θεραπεία του καρκίνου θα μπορούν να κατανοούν καλύτερα τον ασθενή προσαρμόζοντας τη φροντίδα τους με καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η Resilience εξαγόρασε την Betterise για να κερδίσει το προβάδισμα όσον αφορά τη φροντίδα του καρκίνου μέσω της χρήσης δεδομένων.

Το μακροπρόθεσμο όραμα της Resilience είναι ακόμη πιο φιλόδοξο. Ένα μόνιμο πρόβλημα για τους θεράποντες ιατρούς σε μονάδες θεραπείας του καρκίνου, είναι η έλλειψη χρόνου για ενημέρωση.

Δεδομένων των αναγκών των ασθενών και τον τεράστιο φόρτο εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους γιατρούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις νέες θεραπείες που γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένες. Η Resilience έχει θέσει ως στόχο την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αξιοποιώντας τις δυνατότητες των δεδομένων.

Διαβάστε επίσης:

Lyra: Η healthtech unicorn που “σήκωσε” 235 εκατ. δολάρια για παροχές ψυχικής υγείας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις