Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Paack: Αντλεί 200 εκατ. ευρώ από SoftBank για να ανταγωνιστεί την DHL

Η Startup χρησιμοποιεί προχωρημένο λογισμικό και ρομποτική, έχοντας ισχυρή θέση στην ισπανική αγορά.

Μια νεοσύστατη επιχείρηση προχωρημένου σταδίου, η Paack ανέπτυξε μια πλατφόρμα παράδοσης ηλεκτρονικού εμπορίου, συνδυάζοντας εξελιγμένο λογισμικό και ρομποτική για σύγχρονες λειτουργίες logistics.

Η Startup μόλις συγκέντρωσε 200 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς D, στον οποίο ηγήθηκε η SoftBank Vision Fund 2. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη προϊόντων και την ευρωπαϊκή επέκταση της νεοφυούς επιχείρησης.

Στους επενδυτές συμμετείχαν επίσης οι Infravia Capital Partners, First Bridge Ventures και Endeavor Catalyst αλλά και οι Unbound, Kibo Ventures, Big Sur Ventures, RPS Ventures, Fuse Partners, Rider Global, Castel Capital και Iñaki Berenguer.

Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται μετά την επιτυχημένη -σε επίπεδο κερδοφορίας- εδραίωση της θέσης της στην εγχώρια αγορά της Ισπανίας, με την εταιρεία να στοχεύει σε παρόμοια αποτελέσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Η Paack, που ιδρύθηκε από τους Fernando Benito, Xavier Rosales και Suraj Shirvankar, πραγματοποιεί εκατομμύριες παραδόσεις παραγγελιών κάθε μήνα από 150 πελάτες παγκοσμίως, μεταξύ τους και οι μεγαλύτεροι e-commerce λιανοπωλητές στην Ισπανία, ενώ επεξεργάζεται 10.000 δέματα ανά ώρα και τοποθεσία.

Τα συστήματα της Startup ενσωματώνονται με τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι σε θέση να προσαρμόσουν το πρόγραμμα παράδοσης κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους.

Δεδομένου όμως ότι, με βάση έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), η επιχείρηση last mile παράδοσης αναμένεται να αυξηθεί κατά 78% έως το 2030, προκαλώντας συγχρόνως αύξηση των εκπομπών CO2 κατά σχεδόν το ένα τρίτο, η Paack στοχεύει να παραδώσει όλα τα δέματα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μετρώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά οχήματα για τις last mile παραδόσεις. Τώρα μάλιστα επιδιώκει την πιστοποίηση με το Carbon Trust και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Paack προς το παρόν χρησιμοποιεί ρομπότ από την κινεζική εταιρεία GEEK, ελπίζοντας ότι θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί εταιρείες του κατεστημένου όπως η DHL, η Instabox και η La Poste στην Ευρώπη, αλλά και να διευρύνει τις συνεργασίες της στο κομμάτι της ρομποτικής. Η εταιρεία συγκαταλέγεται άλλωστε στις πολλά υποσχόμενες Startups της Ισπανίας με προοπτική να γίνει unicorn.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις