Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eurazeo: Επενδυτικό ταμείο ύψους 150 εκατ. ευρώ για έξυπνες πόλεις

Το γαλλικό VC συγκέντρωσε 70 εκατ. ευρώ επιπλέον ενισχύοντας το επενδυτικό της ταμείο για τις έξυπνες πόλεις.

Το γαλλικό VC, Eurazeo ανακοίνωσε το δεύτερο κλείσιμο του ταμείου Smart City II, προσθέτοντας 70 εκατ. ευρώ από το πρώτο πέρσι. Το επενδυτικό ταμείο Smart City της εταιρείας σκοπεύει να χρηματοδοτήσει νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, της κινητικότητας, του proptech, της βιομηχανικής τεχνολογίας και της εφοδιαστικής σε παγκόσμια κλίμακα.

Συγκεκριμένα, το ταμείο επενδύει σε Startups που διευκολύνουν πρωταρχικής σημασίας κοινωνικές αλλαγές, όπως η αστική φόρτιση EV (Electra), η κοινή χρήση e-bikes με συνδρομή (DANCE), οι επαναχρησιμοποιημένες συσκευασίες (Pyxo), ο στόλος κοινής χρήσης αυτοκινήτων door-to-door από τηλεκατευθυνόμενα οχήματα (Vay), οι υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων (Witco) και της εφοδιαστικής αλυσίδας για e-commerce (Cubyn).

Έχοντας διπλασιάσει το μέγεθος του ταμείου σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Eurazeo όχι μόνο επιμένει στην δέσμευση της αλλά επισφραγίζει την έγκριση που έχει λάβει από νέους θεσμικούς και εταιρικούς επενδυτές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Korean Venture Investment Corporation (KVIC), η Momentum Venture Capital (SMRT), η SCG και ο γερμανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας SWK.

Οι νέοι αυτοί επενδυτές προστίθενται στους υφιστάμενους που προέρχονται από την Ευρώπη και την Ασία, μεταξύ των οποίων η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας EDF και Mainova, η εταιρεία μαζικής μεταφοράς RATP, ο ενεργειακός κολοσσός Total, η εταιρεία logistics Duisport και η ταϊλανδέζικη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sansiri, καθώς και οι θεσμικοί επενδυτές PRO BTP καθώς και ένας αριθμός διακεκριμένων family office.

Με ενεργή δράση στον χώρο των έξυπνων πόλεων από το 2016, το ταμείο της Eurazeo έχει ήδη αποφέρει σε 5 εταιρείες χαρτοφυλακίου ολοκληρωμένες εξόδους μέσω δημόσιων εγγραφών ή εξαγορών το 2021, μιλώντας για τις Volta Charging, Bird, Forsee Power, Glovo και Grab.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις