Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Boissée Finances επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ για νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί η γειτονιά του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου θα στεγάζεται το λεγόμενο ως Ibis Athens Museum Hotel.

Η γαλλική επενδυτική εταιρεία Boissée Finances προγραμματίζει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που, σε πρώτο στάδιο, περιλαμβάνει την ανέγερση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας, με την ονομασία Ibis Athens Museum Hotel, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μάρνη, απέναντι ακριβώς από το Μουσείο. Η μονάδα θα στεγάσει δυο γνωστά, διεθνή, ξενοδοχειακά brands, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών αστέρων, τα οποία θα διαχειρίζεται η εταιρεία Elastik Hotel. 

To Ibis Athens Museum Hotel θα είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων (637 κλινών), τα οποία θα κατανέμονται στους εννιά ορόφους του κτιρίου, ενώ θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης στα τέσσερα υπόγειά του. Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργούν εστιατόριο, bar, πισίνα και pool bar, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, προσβάσιμο και σε μη πελάτες του ξενοδοχείου, που, σε 24ωρη βάση, θα συνδυάζει ένα περιβάλλον εξυπηρέτησης και ψυχαγωγίας με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, το λόφο του Στρέφη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης μονάδας αξιοποιεί και συμβαδίζει με την ευρύτερη παρουσία ιστορικών κτιρίων στην περιοχή, ιδίως αυτή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου και τα στοιχεία που ενσωματώνει η σχεδίασή του (αρχαία σύμβολα, σκίαστρα κ.λπ.), έχουν ως στόχο να το αναδείξουν σε ένα νέο διακριτό σημείο της πόλης, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά – οικονομικά και αισθητικά – στη συνολική αναγέννηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Σύμφωνα με τον Eric Rollin, Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances: «Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά: συνδυάζει τη μαγεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι εμβληματική και  ευελπιστούμε με την επένδυσή μας, να προσφέρουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο επί του οποίου θα ανεγερθεί το κτήριο ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών με την οποία έχει υπογραφεί σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης πενήντα ετών. Η μίσθωση αυτή θα επιτρέψει, οικονομικά, στη Σχολή να συνεχίσει το έργο της, διασφαλίζοντάς της ικανούς πόρους για τη λειτουργία της, ενώ με τη λήξη της, θα περιέλθει στην κατοχή της το κτήριο-ξενοδοχείο, ένα σημαντικό ακίνητο. 

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει η PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS – CAPE CONSULTANTS. Κάθε σημείο της μελέτης αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη το αστικό τοπίο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων. 

O αρχιτέκτονας Παύλος Νινιός, επικεφαλής της μελέτης ανέφερε σχετικά: «Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και ολοκληρωτικής απαξίωσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της περιοχής και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της. Η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό και τουριστικό προορισμό, που θα συνδυάζει τον πολιτισμό, τη χαλάρωση και την απόλαυση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις