Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γερμανική Mayd «σήκωσε» 30 εκατ. ευρώ για on-demand delivery φαρμάκων

Η Mayd με έδρα το Βερολίνο, μια Startup που έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα παροχής φαρμάκων κατά παραγγελία στην Ευρώπη, συγκέντρωσε 30 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης σειράς Α, στον οποίο ηγήθηκε το VC Lightspeed ενώ συμμετείχαν και οι προηγούμενοι επενδυτές Target Global, 468 Capital και Earlybird Venture Capital.

Ο γύρος αυτός ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Mayd μέχρι σήμερα, από την ίδρυση της επιχείρησης στις αρχές του 2021, στα 43 εκατ. ευρώ, εν μέσω υψηλού ενδιαφέροντος και χρηματοδοτήσεων για on-demand delivery ιδίως στην πανδημία.

Η Mayd έχει θέσει σαν challenge να παραδίδει φάρμακα στις πόλεις όπου δραστηριοποιείται φέρνοντας την παραγγελία στην πόρτα του καταναλωτή μέσα σε 30’. Παράλληλα, η εταιρεία δεν επιβάλλει καμία χρέωση στους καταναλωτές για τις ηλεκτρονικές συνταγές – αντίθετα, το μοντέλο που θα ακολουθήσει είναι η επιβολή τέλους πλατφόρμας στα φαρμακεία.

Ταχεία ανάπτυξη και μελλοντικά σχέδια

Η νεοσύστατη εταιρεία επεκτάθηκε γρήγορα από το Βερολίνο όπου πρωτοξεκίνησε, στο Αμβούργο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, την Κολωνία και το Ντίσελντορφ. Προς το παρόν παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 2.000 φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, εν όψει των αλλαγών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οι οποίες θα της επιτρέψουν να δέχεται επίσης παραγγελίες για συνταγογραφούμενα φάρμακα στη Γερμανία.

Με αυτόν τον ρυθμό επέκτασης, η νεοφυής επιχείρηση έχει ήδη φτάσει τους περισσότερους από 100 εργαζόμενους, καθώς και τους 350 και πλέον οδηγούς , οι οποίοι, σύμφωνα με την Mayd, είναι “μόνιμα απασχολούμενοι”.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να επιταχύνουν περαιτέρω το αναπτυξιακό της σχέδιο για το μέλλον με την ίδια να στοχεύει σε δύο ακόμη ευρωπαϊκές αγορές τους ερχόμενους μήνες, μετρώντας περισσότερες πόλεις δράσης της με την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στα φαρμακευτικά αγαθά (μάσκες, αντισηπτικά, αντιφλεγμονώδη κλπ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις