Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι NFT Startups που “ξεσηκώνουν” επενδύσεις από celebrities

Τι κοινό έχουν ο Ashton Kutcher, ο Jay Z και ο Mark Cuban; Όλοι τους είναι επενδυτές σε NFT Startups. Το περασμένο έτος ήταν μια χρονιά εκτίναξης για τα NFTs και τον ευρύτερο χώρο του crypto, όπως προκύπτει από την ανασκόπηση του 2021 του AngelList Venture. Οι celebrities που μπήκαν στον “χορό” βοήθησαν στην έκρηξη των NFT με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Dapper Labs να βλέπουν χρηματοδοτήσεις ρεκόρ.

Η επένδυση του Kutcher στην OpenSea, με έδρα τη Νέα Υόρκη, πήρε τον κλάδο από το ξεκίνημά της το 2017, συγκεντρώνοντας 23 εκατ. δολάρια από την Andreessen Horowitz και ένα κύμα επενδυτών-αγγέλων και πρόσφατα απέκτησε τη νεοσύστατη επιχείρηση πορτοφολιού DeFi Dharma Labs. Η A16z και ο Jay-Z πόνταραν επίσης πολλά στην Bitski με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, μια Startup 4 ετών που έχει ως στόχο να γίνει το Shopify για τα NFT – επιτρέποντας σε εμπορικά σήματα και δημιουργούς να σχεδιάσουν τις δικές τους βιτρίνες NFT.

Ακολουθεί η επένδυση του Cuban στην Mintable με έδρα τη Σιγκαπούρη, μια πιο νέα άφιξη που επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακάμπτουν εντελώς τις μεγάλες πλατφόρμες και να δημιουργούν συμβόλαια συνδεδεμένα με τα πορτοφόλια τους Ethereum. Η εταιρεία συγκέντρωσε το ποσό των 13 εκατ. δολαρίων σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του εκδότη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Ripple.

Η Polychain Monsters, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας, επίσης στοχεύει στη δημιουργία ενός cross-chain οικοσυστήματος ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων και παιχνιδιών, όπου οι άνθρωποι παίρνουν rewards για το παιχνίδι. Η εταιρεία που ιδρύθηκε πέρσι, συγκέντρωσε 740.000 δολάρια από τις Moonrock Capital και Morningstar Ventures και κυκλοφόρησε το Polymon, κινούμενα NFTs που μπορούν να ανοίξουν από ψηφιακά booster packs.

Τέλος, η εταιρεία Charged-particles, με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία εφηύρε το Nested NFT που μετατρέπει ένα NFT σε ένα καλάθι που μπορεί να κρατήσει άλλα token, συγκέντρωσε και αυτή 750.000 δολάρια σε μια pre-seed χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις