Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίλον Μασκ: Σημαντικότερη για την Tesla η κατασκευή ρομπότ από τα νέα μοντέλα οχημάτων

Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να παρουσιάσει το Cybertruck φέτος και ότι αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται σε ένα όχημα αξίας 25.000 δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε την Τετάρτη στο πλαίσιο της ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ότι το ανθρωποειδές ρομπότ που βρίσκεται στα «σκαριά» αποτελεί το «πιο σημαντικό προϊόν» που αναπτύσσει η Tesla φέτος, έχοντας προτεραιότητα ακόμη και έναντι του πολυαναμενόμενου Cybertruck και άλλων οχημάτων, όπως το Semi και το Roadster.

Ο Μασκ προανήγγειλε για πρώτη φορά το “Tesla Bot” τον περασμένο Αύγουστο χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο με στολή ρομπότ. Κατά τη διάρκεια της “AI Day” της εταιρείας, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως η Tesla ευελπιστεί να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου εντός του 2022.

«Νομίζω ότι το “Tesla Bot” έχει τα φόντα να αποτελέσει, με την πάροδο του χρόνου. σημαντικότερο project για την εταιρεία από την κατασκευή και πώληση οχημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μασκ αναφερόμενος στο ρομπότ, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία Optimus.

Ο CEO της Tesla πρόσθεσε επίσης την προηγούμενη Τετάρτη ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να παρουσιάσει το Cybertruck φέτος και ότι αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται σε ένα όχημα αξίας 25.000 δολαρίων. «Η παρατεταμένη έλλειψη chip παρεμποδίζει την κυκλοφορία νέων μοντέλων χωρίς να έχει όμως ως αποτέλεσμα την παράδοση λιγότερων συνολικών οχημάτων» επεσήμανε ο κ. Μασκ.

Αν και θα μπορούσαν να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι το “Tesla Bot”  να γίνει πραγματικότητα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είπε την Τετάρτη ότι έχει ωστόσο τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην οικονομία εάν μπορέσει να εκτελεί εργασίες οι οποίες αυτή τη στιγμή εκτελούνται μόνο από ανθρώπους.

«Αν σκεφτείτε το πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, το θεμέλιο της είναι η εργασία. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν υπάρχει πραγματικά έλλειψη εργατικού δυναμικού; Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος είναι ο χαρακτήρας της οικονομίας σε αυτό το σημείο. Με βάση αυτό τον προβληματισμό ξεκίνησε το project του Optimus, επομένως είναι κάτι πολύ σημαντικό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ίλον Μασκ στο πλαίσιο της ημέρας τεχνητής νοημοσύνης της Tesla.

Η συνεχιζόμενη πρόοδος στη ρομποτική έχει επιτρέψει σε ορισμένες εταιρείες να αντικαταστήσουν ένα μέρος των εργαζομένων με μηχανές, αλλά οι περιορισμοί της τρέχουσας τεχνολογίας είναι ακόμα τέτοιοι που πολλές εργασίες μπορούν να πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον άνθρωπο.

«Το Optimus προορίζεται να είναι φιλικό και να περιηγείται σε έναν κόσμο ανθρώπων εξαλείφοντας επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και βαρετές εργασίες», συμπλήρωσε ο Ίλον Μασκ τον περασμένο Αύγουστο.

Η δήλωση της σημαντικότητας του υπό ανάπτυξη ρομπότ για την Tesla, συνιστά ένα απτό δείγμα της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ίλον Μασκ, βάση της οποίας η Tesla ανακοινώνει πως εργάζεται σε συναρπαστικά νέα προϊόντα που έχουν προγραμματιστεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, συχνά, οι καινοτομίες που ανακοινώνονται δεν πραγματοποιούνται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Αφήνει πίσω την κρίση των logistics – Ρεκόρ στις παραδόσεις οχημάτων το 2021

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις