Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Greece: Το JA Worldwide παίρνει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης 2022

Σύμφωνα με το παγκόσμιο δίκτυo του Junior Achievement, το JA Worldwide προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Πρόκειται για μια είδηση που χαροποίησε ιδιαίτερα το δίκτυο JA, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 340 γραφεία σε 115 χώρες με κύριο έργο την εκπαίδευση της νέας γενιάς, από τα σχολικά χρόνια, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα μέσα από βιωματικά προγράμματα/διαγωνισμούς.

«Πρόκειται για ύψιστη τιμή που τοποθετεί τον πήχη της δουλειάς μας πολύ ψηλά. Οι νέες γενιές ανθρώπων είναι το μέλλον αυτού του πλανήτη και μόνο ενδυναμώνοντας αυτές μπορούμε να ελπίσουμε στην πρόοδο και την οικουμενική ενότητα. Η συγκίνησή μας ως μέλη του οικοσυστήματος του Junior Achievement είναι πρωτοφανής», σημείωσε σχετικά ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece.

Τα κριτήρια της επιλογής

Οι υποψηφιότητες μπορούν να προταθούν από αρχηγούς κρατών και ορισμένους εκλεγμένους αξιωματούχους, καθηγητές πανεπιστημίου σε επιλεγμένους τομείς και ήδη βραβευμένους με Νόμπελ. Παρόλο που τα στοιχεία αυτά παραμένουν απόρρητα, το JA έλαβε την άδεια να ανακοινώσει ότι το JA Worldwide προτάθηκε για το Nobel Peace Prize 2022 από έναν διακεκριμένο καθηγητή Νομικής και Διεθνών Υποθέσεων, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την παγκόσμια εμβέλεια του JA, την επιτυχία του στην ενδυνάμωση της νεολαίας και την ικανότητά του να προάγει τη διαφορετικότητα.

Για αιώνες, η ανεργία και η φτώχεια έχουν οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια, βία και πολεμικές συρράξεις. Η ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων της νεολαίας σε όλες τις ηπείρους από το JA – ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας – αποτελεί έναν παράγοντα που συμβάλλει στην ειρήνη και ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας. To JA oραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο οι νέοι έχουν την ικανότητα και τη νοοτροπία να οικοδομήσουν κοινότητες που τολμούν και προοδεύουν. “Η κληρονομιά του JA είναι η θετική επιρροή στις ζωές των νέων.”

Αυτή η υποψηφιότητα για το JA Worldwide είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Πολλοί οργανισμοί έχουν προταθεί πολλές φορές πριν προκριθούν ή επιλεγούν ως νικητές. Θεωρείται ήδη κομβικής σημασίας για το JA που τοποθετείται για πρώτη φορά δίπλα σε μια τόσο επιφανή ομάδα υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης, ελπίζοντας ότι αυτό θα εμπνεύσει το δίκτυο JA να επιτύχει περισσότερα και να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο των δράσεων του.

Ο Asheesh Advani, Διευθύνων Σύμβουλος του JA Worldwide, δήλωσε τέλος: «Η ειρήνη είναι δυνατή μόνο όταν η νεολαία σε όλες τις χώρες λαμβάνει οικονομική ενδυνάμωση. Το JA Worldwide έχει την τιμή να λάβει αυτήν την υποψηφιότητα και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να έχουν την ικανότητα και τη νοοτροπία να οικοδομήσουν ακμάζουσες κοινότητες. Η πρωταρχική μας ελπίδα για την επίλυση των πιο περίπλοκων προβλημάτων του κόσμου βρίσκεται στους νέους του σήμερα που θα είναι οι ηγέτες του αύριο».

Διαβάστε επίσης:

Μαθητικές Startups ετοιμάζουν καινοτόμες οικολογικές ζωοτροφές στο πλαίσιο του Junior Achievement Greece

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις