Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Meta θέτει μέτρα ασφαλείας για τα άβαταρ στο metaverse

Έναν ασφαλή χώρο επιχειρεί να διαμορφώσει η εταιρεία, ορίζοντας αποστάσεις μεταξύ των άβαταρ.

Η Meta παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τον εικονικό της κόσμο που θα επιτρέπουν ένα safe space μεταξύ των avatars του metaverse.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας, η λειτουργία Personal Boundary στις πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας (VR) της Meta Horizon Worlds και Horizon Venues θέτει μια απόσταση 4 μέτρων μεταξύ του avatar κάποιου και των άλλων.

Το Personal Boundary θα λειτουργεί έτσι ώστε αν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στα όρια του άλλου, ο εικονικός κόσμος θα σταματήσει την κίνησή του προς τα εμπρός.

Ο χρήστης του οποίου ο χώρος παραβιάστηκε δεν θα το αισθανθεί, αναφέρει το blog, καθώς η Meta υποστηρίζει ότι βασίζεται στα υπάρχοντα μέτρα παρενόχλησης, ενώ και τα εικονικά χέρια ενός χρήστη θα “εξαφανίζονται” αν πλησιάζουν πολύ κοντά σε κάποιον.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι μπορεί να διερευνήσει νέους ελέγχους και αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI) στο μέλλον, οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν την πλευρά του Προσωπικού Ορίου τους.

Η Meta σημείωσε ότι το VR “μπορεί και πρέπει να είναι για όλους” με το χαρακτηριστικό Personal Boundary να συνιστά έναν τρόπο αρχικά για να μπορούν οι χρήστες να “αλληλεπιδρούν άνετα”.

Δεν αποκλείεται το παραπάνω feature να ήρθε μετά τον εικονικό ομαδικό βιασμό που υπέστη νωρίτερα χρήστρια, η οποία κατήγγειλε ότι μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδο της στην πλατφόρμα, χαρακτηρίζοντας σουρεάλ την όλη κατάσταση που δεν διέφερε συναισθηματικά από μια “πραγματική” κυρίως χάρη στις hi tech προσομοιώσεις και την λεκτική βία που δέχτηκε κατά την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με την Independent ενώ εκπρόσωπος της Meta δήλωσε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός.

Διαβάστε επίσης:

Ο δημιουργός του Playstation θεωρεί ότι το metaverse δεν έχει νόημα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις