Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Twine των virtual events εξαγοράζει την Glimpse για να μπει στο Zoom

H Glimpse ήταν Startup του Y Combinator και εξέταζε την προσθήκη των εργαλείων της στο Zoom προτού "μπει στο μάτι" της Twine.

Η Twine, μια εταιρεία που παρέχει εργαλεία δικτύωσης για virtual εκδηλώσεις και εξ αποστάσεως meetings, θα προσφέρει σύντομα τις υπηρεσίες της στο Zoom χάρη στην εξαγορά της Startup Glimpse. Η τελευταία μόλις έκλεισε και στηρίχθηκε από το Y Combinator, η οποία είχε αναπτύξει μια πλατφόρμα “speed matching” σχεδιασμένη για εικονικές εκδηλώσεις.

Η Glimpse είχε την ιδέα να διευκολύνει τις συνδέσεις που τυπικά πραγματοποιούνται σε εκδηλώσεις του πραγματικού κόσμου και να τις φέρει στο διαδίκτυο με την αντιστοίχιση των συμμετεχόντων στο πλαίσιο συνομιλιών βίντεο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Πρόσφατα, η Glimpse δοκίμαζε μια νέα λειτουργία προς ενσωμάτωση που θα επέτρεπε στους οικοδεσπότες εκδηλώσεων να προσθέσουν τη δικτύωση ταχύτητας στις συναντήσεις, τα διαδικτυακά σεμινάρια και τις εκδηλώσεις τους στο Zoom.

Αυτή η ενσωμάτωση τροφοδοτείται από τα νέα APIs “Breakout Room” του Zoom, στα οποία η Glimpse και αρκετοί άλλοι είχαν πρώιμη πρόσβαση. Παρόλο που και οι δύο εταιρείες εργάζονταν σε έναν παρόμοιο χώρο εργασίας για τη σύνδεση ανθρώπων εξ αποστάσεως, η ενσωμάτωση του Zoom της Glimpse την έβαλε μπροστά από το Twine όσον αφορά την ανάπτυξη του προϊόντος. Επιπλέον, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Twine, Lawrence Coburn παραδέχεται ότι η εταιρεία του είχε χάσει ακόμη και κάποιες συμφωνίες από την Glimpse.

Με αυτή την εξαγορά, η τεχνολογία της Glimpse θα γίνει διαθέσιμη στην πελατειακή βάση της Twine, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της να επεκταθεί ώστε να προσεγγίσει την ευρύτερη βάση χρηστών του Zoom. Τις επόμενες εβδομάδες, μια μικρή ομάδα εφαρμογών που έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση των νέων APIs της αίθουσας τηλεδιασκέψεων του Zoom θα προστεθεί στο app store της, το Zoom App Marketplace, το οποίο σήμερα φιλοξενεί δεκάδες εφαρμογές που είτε έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα-πελάτη Zoom, είτε να επεκτείνουν τις δυνατότητές του με άλλους τρόπους.

Ανάμεσά τους θα είναι και το επερχόμενο προϊόν “twine for Zoom“, το οποίο θα δίνει στους πελάτες πρόσβαση σε εργαλεία αντιστοίχισης, δικτύωσης και εικονικά εργαλεία watercooler που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για ψηφιακά events, αλλά και για άλλους τύπους συναντήσεων, όπως κοινωνικές εκδηλώσεις της εταιρείας, συναντήσεις όλων των εργαζομένων, entry νέων υπαλλήλων, συναντήσεις της κοινότητας και πολλά άλλα.

Αν και μια σχετικά νέα εταιρεία με μικρό μόνο ποσό εσόδων, η Glimpse είχε φτάσει τους 150 πελάτες με μια λίστα αναμονής 700 ακόμη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της. Αυτές κυμαίνονταν από εταιρείες edtech μέχρι VC, ακόμη και εταιρικούς πελάτες. Η Twine προτιμούσε περισσότερο τους τελευταίους καθώς είχε ήδη μεγαλύτερες εταιρείες που χρησιμοποιούσαν τα εργαλεία της, όπως η Amazon, η Microsoft και το eBay.

Η Glimpse είχε συμμετάσχει στον χειμερινό κύκλο 2020 του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator και είχε επενδύσεις σε στάδιο seed τόσο από την YC όσο και από την Maven Ventures. Επισημαίνεται ότι οι συνιδρυτές της, Helena Merk και Brian Li, θα παραμείνουν απλά στη διάθεση της Twine κατά τη διάρκεια της μετάβασης, αλλά η ομάδα των τριών υπαλλήλων της θα ενταχθεί στην Twine, η οποία έχει πλέον 16 άτομα πλήρους απασχόλησης. Οι όροι της εξαγοράς δεν έχουν έχουν αποκαλυφθεί, καθώς πρόκειται για μια μικρή έξοδο, δεδομένης της πρώιμης φύσης και των δύο εταιρειών. Ωστόσο, σύμφωνα με το Techcrunch πρόκειται για μια συμφωνία που αφορά όλες τις μετοχές και κυμαίνεται σε επταψήφιο αριθμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις