Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: “Στρατηγική προτεραιότητα η σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα”

Όσα είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το PRAXI Network

«Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στη χώρα με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το PRAXI Network, με τίτλο “Πρωτοβουλίες και Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Υποστήριξης της Έρευνας και της Επιχειρηματικότητας”.

Όπως είπε ο υφυπουργός: «Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην χώρα με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, προωθούμε δράσεις για την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, την αναβάθμιση των υποδομών όλων των ερευνητικών κέντρων της χώρας, μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη αλλά και πολιτικές που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στο οικοσύστημα καινοτομίας.

Παράλληλα, με το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-27, το 20% των συνολικών πόρων θα κατευθυνθεί προς την προώθηση της καινοτομίας και στον έξυπνο οικονομικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό. Το πρόγραμμα στοχεύει στη συνολική ενδυνάμωση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την παροχή κινήτρων για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και νέων ιδεών από υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Χρίστος Δήμας: Πώς η Amazon Web Services θα ενισχύσει τις ελληνικές Startups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις