Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nintendo: Τέλος στις αγορές ψηφιακών παιχνιδιών σε Wii U και Nintendo 3DS

Η Nintendo αποφάσισε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη για τις ψηφιακές αγορές του Wii U και του Nintendo 3DS τον Μάρτιο του 2023. Παρόλο που δεν δίνει μια ακριβή μέρα, η Nintendo αρκέστηκε στο να δηλώσει απλώς ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν παιχνίδια γύρω στα “τέλη Μαρτίου”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Nintendo επιβεβαίωσε επίσης ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να προσθέτουν χρήματα στο λογαριασμό τους στο eShop του Nintendo 3DS ή του Wii χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα από τις 23 Μαΐου του έτους, ενώ από τις 29 Αυγούστου 2022 οι παίκτες δεν θα μπορούν πλέον να βάζουν λεφτά χρησιμοποιώντας δώρο-κάρτες Nintendo eShop.

Ωστόσο, ακόμα και μετά τον Μάρτιο του 2023 όταν η υπηρεσία θα λήξει, οι παίκτες που έχουν ήδη αγοράσει κάτι θα συνεχίσουν να μπορούν να το κατεβάζουν, όσο γίνεται στο μέλλον. Η online υποστήριξη για όλα τα παιχνίδια multiplayer του Wii U και του Nintendo 3DS θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη και μετά τον Μάρτιο του 2023, τουλάχιστον προς το παρόν. Το Nintendo Switch eShop εξακολουθεί να μην επηρεάζεται, οπότε οι παίκτες μπορούν φυσικά να συνεχίσουν να αγοράζουν ψηφιακά παιχνίδια για το Nintendo Switch τους απρόσκοπτα.

Πιο αναλυτικά, η Nintendo θα κάνει σιγά σιγά αυτές τις επιπλέον αλλαγές στις αγορές από το eShop της:

  • Οι χρήστες που έχουν κωδικούς λήψης, δεν θα μπορούν να τους εξαργυρώσουν μετά τα τέλη Μαρτίου 2023.
  • Οι παίκτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρήματα στον λογαριασμό Nintendo Wallet (εφόσον έχουν συνδέσει αυτόν τον λογαριασμό Nintendo Switch με τον παλαιότερο λογαριασμό Nintendo Network ID) για να αγοράσουν περιεχόμενο Wii U και 3DS μετά τα τέλη Μαρτίου 2023.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις