Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intel: Εξαγοράζει την Tower έναντι 5,4 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης των ημιαγωγών

Η απόφαση της Intel να επενδύσει σε μια μεγάλη εταιρεία ημιαγωγών εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου, Pat Gelsinger, η οποία θέτει στο επίκεντρο την πραγματοποίηση επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγής.

Εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης ημιαγωγών η οποία την τελευταία διετία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προχωρούν σε μεγάλου μεγέθους επιχειρηματικές κινήσεις προκειμένου να ξεπεράσουν τις ελλείψεις οι οποίες πλήττουν την μεγάλη πλειοψηφία των λειτουργιών τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας, η Intel συμφώνησε να εξαγοράσει την Tower Semiconductor έναντι 5,4 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να καλύψει την άνευ προηγουμένου ζήτηση για τσιπ υπολογιστών.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, χθες Τρίτη, οι μετοχές της Intel σημείωσαν άνοδο 1,8%, ενώ η αξία των μετοχών της Tower Semiconductor “εκτοξεύθηκαν” κατά 36,4%.

Το deal θα ισχυροποιήσει τη θέση της Intel στον χώρο των τεχνολογιών στον οποίο δραστηριοποιείται η Tower, όπως οι ραδιοσυχνότητες και οι βιομηχανικοί αισθητήρες. Η Intel, δήλωσε επίσης πως οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής του Tower είναι «γεωγραφικά συμπληρωματικές» σε αυτές της Tower, με παρουσία στις ΗΠΑ και την Ασία.

Η απόφαση της Intel να επενδύσει σε μια μεγάλη εταιρεία ημιαγωγών εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου, Pat Gelsinger, η οποία θέτει στο επίκεντρο την πραγματοποίηση επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγής.

Η Intel εργάζεται πυρετωδώς για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση για τσιπ, η οποία έχει προκαλέσει συνεχή προβλήματα στην παραγωγή προϊόντων, ενώ εκτός από την επένδυση στην Tower, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μια επένδυση ύψους 100 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία του μεγαλύτερου συγκροτήματος παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο.

Η Intel θα καταβάλλει 53 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας την τιμή κλεισίματος της Tower τη Δευτέρα (33,13 δολάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σε περίπου 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή Screenovate με φόντο την τεχνολογία screen mirroring

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις