Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ExSeed Health εξασφάλισε 2,9 εκατ. ευρώ για κιτ μέτρησης ανδρικής γονιμότητας

Η πρωτοποριακή Startup ανδρικής γονιμότητας ExSeed Health άντλησε 2,9 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης seed, στον οποίο ηγήθηκε η Ascension με τη συμμετοχή των Trifork, Hambro Perks και R42 Group. Η επένδυση αυτή ήρθε αφού η ExSeed παρουσίασε σταθερούς μέσους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων από μήνα σε μήνα άνω του 20% το 2021 και ιδρύθηκε το 2017, σπάζοντας το ταμπού γύρω από την ανδρική γονιμότητα. Τα νέα κεφάλαια θα προωθήσουν την περαιτέρω ευρωπαϊκή της επέκταση και συνιστά ένα βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή της ExSeed να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανδρική υπογονιμότητα.

Η healthtech έχει αναπτύξει μια υπερσύγχρονη συσκευή που επιτρέπει στους άνδρες να εξετάζουν και να αναλύουν τα επίπεδα γονιμότητάς τους από την άνεση του σπιτιού τους. Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τους γιατρούς και τις κλινικές εξετάσεις, ευελπιστούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας παγκοσμίως.

Το κιτ της ExSeed για το σπίτι συνδυάζει την ανάλυση μέσω cloud με τις δυνατότητες των smartphones, παρέχοντας στους ασθενείς μια ζωντανή εικόνα του δείγματος σπέρματος απευθείας στην οθόνη τους και μια εξαιρετικά ακριβή ποσοτική ανάλυση της συγκέντρωσης και της κινητικότητας του σπέρματός τους σε μόλις 3-5 λεπτά. Τα αποτελέσματα συνδυάζονται με πρόσθετα δεδομένα συμπεριφοράς και διατροφής για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος τρόπου ζωής που θα βοηθήσει τους επίδοξους μπαμπάδες να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους σε διάστημα 90 ημερών.

Κάθε κιτ φτάνει με τουλάχιστον δύο τεστ, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να παρακολουθούν και να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους με επαναλαμβανόμενες δοκιμές, ενώ με την εφαρμογή ExSeed, διαθέσιμη σε iOS και Android, έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν τα αποτελέσματα και τις τρέχουσες ανησυχίες με επαγγελματίες γιατρούς γονιμότητας ενώ στη συνέχεια εκδίδεται σύσταση από τοπική κλινική, αν χρειαστεί ή ζητηθεί.

Με ομάδες τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Κοπεγχάγη, η ExSeed εφαρμόζει μια ερευνητική προσέγγιση και συνεργάζεται με κορυφαίους φορείς της ιατρικής κοινότητας και ιδρύματα, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Σπερματοζωαρίων και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Μάλιστα, το Βρετανικό Ινστιτούτο Προτύπων (BSI) ενέκρινε πέρσι το υπερσύγχρονο, βασισμένο σε smartphone κιτ εξέτασης σπέρματος της ExSeed, επικυρώνοντάς το κλινικά ως ιατρική συσκευή in vitro διάγνωσης.

Η συσκευή της ExSeed έχει λάβει την πιστοποίηση CE, παίρνοντας άδεια για χρήση σε όλη την Ευρώπη και εξασφαλίζοντας στους ασθενείς ακρίβεια άνω του 95%, φέρνοντάς την σε ευθυγράμμιση με την ακρίβεια που προσφέρουν οι παραδοσιακές κλινικές γονιμότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις