Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το VC του Snoop Dogg επενδύει στο “Amazon της κάνναβης”

Η εταιρεία VC του Snoop Dogg επενδύει στην γερμανική αγορά της κάνναβης που αναμένεται να νομιμοποιηθεί πλήρως και για εκτός φαρμακευτική χρήση.

Υπάρχει ένα πράσινο κύμα κάνναβης έτοιμο να χτυπήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ο Snoop Dogg δεν χάνει ευκαιρία όταν έχει να κάνει με το χόρτο. Η εταιρεία VC του θρύλου της ραπ, η Casa Verde, ηγήθηκε χθες ενός γύρου Σειράς Β ύψους 15 εκατ. δολαρίων στην Cansativa, μια πλατφόρμα διανομής κάνναβης με έδρα τη Φρανκφούρτη, η οποία προς το παρόν εφοδιάζει γερμανικά φαρμακεία. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης η Argonautic Ventures και το family office Alluti με έδρα το Μόναχο.

Ενώ το συνολικό μέγεθος του γύρου είναι το ίδιο με την τελευταία επένδυση της Casa Verde στην Ευρώπη, την πορτογαλική Startup AceCann, είναι η μεγαλύτερη επιταγή που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα η ομάδα του Snoop Dogg. Το γεγονός μάλιστα ότι τα χρήματα επενδύονται στη Γερμανία εξηγείται καλύτερα από το ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, που αποτελείται από τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς εντός 4 ετών.

Έρχεται η νομιμοποίηση

Η κίνηση αυτή θα απογειώσει τον τομέα της νόμιμης κάνναβης στη Γερμανία, ο οποίος είναι ήδη μακράν ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη για ιατρική κατανάλωση. Ως μία από τις μόνες χώρες όπου οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατρική κάνναβη, η Γερμανία προβλέπεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της χρήσης ιατρικής κάνναβης στην ήπειρο έως το 2024.

Η Cansativa ιδρύθηκε το 2017 και έχει ήδη ισχυρά ερείσματα στην αγορά. Η νεοσύστατη επιχείρηση – η οποία αυτοαποκαλείται “Amazon της κάνναβης” – επιτρέπει στα γερμανικά φαρμακεία να αγοράζουν εύκολα ιατρική κάνναβη, αναλαμβάνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics.

Εάν και όταν νομιμοποιηθεί η “ψυχαγωγική κάνναβη” στη χώρα, η Cansativa πιστεύει ότι είναι σε καλή θέση να μεταφέρει την τεχνολογική της πλατφόρμα σε αυτή τη νέα αγορά, καθώς τα φαρμακεία θα έχουν περίπου τις ίδιες απαιτήσεις με τα φαρμακεία που έχουν σήμερα.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί επομένως για την ενίσχυση των ομάδων προϊόντων και μηχανικών λογισμικού της εταιρείας ενόψει της νέας ευκαιρίας της αγοράς, σύμφωνα μ όσα λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jakob Sons.

Η ευκαιρία στην αγορά

Η Cansativa αναφέρει ότι περίπου 15 τόνοι ιατρικής κάνναβης καταναλώνονται ετησίως στη Γερμανία σήμερα, αλλά εκτιμά ότι η αγορά ψυχαγωγίας θα αυξηθεί σε 200 τόνους εντός δύο ετών από τη νομιμοποίηση. Πέρσι η Startup κέρδισε τετραετή συμφωνία αποκλειστικότητας με τη γερμανική ρυθμιστική αρχή, καθιστώντας την τη μόνη εταιρεία που έχει άδεια να διανέμει κάνναβη εγχώριας παραγωγής, με την Cansativa να είναι επίσης ο ηγέτης της αγοράς όσον αφορά στον όγκο της εισαγόμενης κάνναβης που διανέμει.

Διαβάστε επίσης:

Βλάπτει η κάνναβη σοβαρά τον ύπνο μας;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις